4

Την Παρασκευή 23 Απριλίου οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοίτου 5ου Γυμνασίου Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράση που οργάνωσε το σχολείο και να περιπλανηθούν εντός Τρικάλων, αλλά και εκτός.

Το ταξίδι ξεκίνησε με την κ. Γιαννοπούλου Αικατερίνη, αρχαιολόγος- εκπαιδευτικός, η οποία με μαεστρία και μαγεία προσέφερε μια εικονική περιήγηση στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί «ακολούθησαν» την ξεναγό τους και περπάτησαν στους διαδρόμους του Μουσείου μέσω της εφαρμογής StreetView, θαύμασαν κορυφαία  εκθέματα όπως η Στήλη της Ροζέττας, τα μάρμαρα του Παρθενώνα και άλλα πολύτιμα ιστορικά ευρήματα του Μουσείου και έμαθαν την ιστορία τους με ένα μοναδικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε η κ. Μπαλογιάννη Ουρανία, εκπαιδευτικός του σχολείου,η οποία ξενάγησε μεθοδικά και ευχάριστα τους συμμετέχοντες σε σπουδαία μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος των Τρικάλων. Μαθητές/τριες γνώρισαν,  πέραν των δημοφιλών προορισμών της περιοχής, και άλλα μνημεία, ναούς, μοναστήρια διάσπαρτα στον τρικαλινό  κάμπο και στα βουνά του νομού.

Η κ. Αγναντή Δωροθέα, εκπαιδευτικός του σχολείου, έβαλε την τελεία στην διαδικτυακή εκδήλωση του σχολείου με μια μεστή παρουσίαση που αφορούσε στη σημασία της Μεγάλης Εβδομάδαςκαι το συμβολισμό της. Η περίοδος χαρακτηρίζεται από τη νηστεία και την αναμονή για την Ανάσταση η οποία θα φέρει την κάθαρση και την ελπίδα για ζωή.

Το Σχολείο συγχαίρει και ευχαριστεί τις εκπαιδευτικούς κ. Αγναντή, κ. Γαιννοπούλου και κ. Μπαλογιάννη

που ετοίμασαν και παρουσίασαν όλο αυτό το υλικό στους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου και τους έδωσαν  την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» και να αποκτήσουν εμπειρίες και  γνώσεις  για τον τοπικό και παγκόσμιο πολιτισμό.

1

2

3

5

7

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Φήκη: «Εφυγε» από τη ζωή ο Αντώνης Κουτής

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας πατέρα, παππού και θείο ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΟΥΤΗ ΕΤΩΝ 87 Θανόντα κηδεύουμε τ…