αρχείο λήψης (2)

Δεντρογαλιές, δύο μάλιστα στον αριθμό, έσπειραν πριν από λίγο τον τρόμο σε νοικοκυρά, όταν αυτή πήγε να πλύνει τα πιάτα σε εξωτερικό νεροχύτη, που διαθέτει η οικία.

Συγκεκριμένα, η νεαρή νοικοκυρά την ώρα που άρχισε να πλένει τα  πιάτα σε εξωτερικό νεροχύτη, μόλις αντίκρυσε τα δύο φίδια σε απόσταση μόλις δύο μέτρα από την ίδια, κόντεψε να πάθει συγκοπή και τράπηκε σε φυγή, ζητώντας βοήθεια από τον σύζυγό της, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο ντουζ και δεν μπόρεσε άμεσα να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τα δύο φίδια ήταν κουλουριασμένα, γι’ αυτό και δυσκίνητα στις κινήσεις τους και κατά πάσα πιθανότητα εκείνη τη στιγμή ζευγάρωναν πάνω στην χαμηλή σκεπή από το κουζινάκι, πίσω από το οποίο βρίσκεται η εξωτερική βρύση της οικίας και υπάρχει άμεση οπτική επαφή μεταξύ των δύο σημείων.

Όπως ήταν φυσικό, δεν τράπηκε σε φυγή μόνο η νοικοκυρά, αλλά και τα δύο ζωντανά κι ώσπου να καταφθάσει η βοήθεια, αυτά είχαν γίνει καπνός.

Και για να μην δημιουργείται πανικός, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, η δεντρογαλιά, όπως και τα περισσότερα φίδια της ελληνικής υπαίθρου, δεν έχει καθόλου δηλητήριο, είναι τελείως ακίνδυνη για τον άνθρωπο και όταν αντιληφθεί την ανθρώπινη παρουσία τρέπεται σε φυγή!

 Οπότε, η δεντρογαλιά είναι ένα ακόμη φίδι που τελείως αδικαιολόγητα είναι μισητό και καταδιώκεται από τον άνθρωπο χωρίς καμία απολύτως δικαιολογημένη αιτία.
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Πασχαλινό Μήνυμα του Θανάση Λιούτα

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Από καρδιάς εύχομαι σε όλες και όλους, η φετινή Ανάσταση να γεμί…