φωτο 4-10-23

Στις 4/10/1974  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την ΝΔ.

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη  η Νέα Δημοκρατία στηρίζεται στη διαπίστωση  πικρά βιωμένη από τους παλαιότερους και έντονα αισθητή από τους νεώτερους – ότι μια καινούργια πολιτική ζωή είναι αναγκαία για την επιβίωση, την πρόοδο και την ευτυχία της Ελλάδος. Έχει για βάση την πείρα του παρελθόντος και σαν όραμα ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας συγκροτείται από έμπειρες και υγιείς, αλλά και από νέες προοδευτικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις συντονισμένες στον ίδιο σκοπό: Να κάμουν στην Ελλάδα πράξη την επωνυμία της παρατάξεως – να δώσουν στη χώρα μια νέα δημοκρατία.

Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ζητεί για την πραγματοποίηση των σκοπών της την συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Από το 1974 φτάσαμε στο 2023 με Πρόεδρο και Πρωθυπουργό  τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου στις τελευταίες εκλογές ο Ελληνικός λαός του δώσε 41% για να κυβερνήσει με άνετη πλειοψηφία.

Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις και φυσικά τα μεγάλα θέματα που υπήρξαν  στην χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, με την οικονομική και υγειονομική κρίση, την κλιματική αλλαγή κ.α. οι Έλληνες δείχνουν ότι εμπιστεύονται την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος της τετραετίας οι πολίτες θα βάλουν θετικό πρόσημο στην ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι  θα πραγματοποιηθούν έργα ανάπτυξης και ευημερίας για όλους.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές των Δήμων Πύλης & Φαρκαδόνας

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…