iagramm;iseis (1)

Στην συντήρηση του Επαρχιακού ορεινού οδικού δικτύου του Νομού (Πύλη-Καλαμπάκα), προβαίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς όλο αυτό το διάστημα μηχανήματα οδοποιίας, βρίσκονται σε σημεία του εν λόγω οδικού δικτύου, προβαίνοντας σε αποκαταστάσεις επί του ασφαλτικού πεδίου, για ζημιές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά το προηγούμενο διάστημα, αλλά & σε διαγραμμίσεις & τοποθετήσεις ανακλαστήρων & πινακίδων, συνολικού προϋπολογισμού & για παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, 5,2 εκ ευρώ, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μιλώντας στο PyliNews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης δήλωσε...

…»Σε στενή συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και σε αγαστή συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προβαίνουμε στην ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου του Δήμου Πύλης, αρμοδιότητας ΠΕ Τρικάλων, που υπέστη σοβαρές ζημιές από θεομηνίες προηγούμενων περιόδων, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο και χρήσιμο χρηματοδοτικό μέσο, ώστε να επαναφέρουμε τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια στους ορεινούς δρόμους, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις & λογικές επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής.

Έχοντας ολοκληρώσει παρόμοιου τύπου παρεμβάσεις από την πλευρά της περιοχής των Στουρναραίικων και τον βορειοδυτικό οδικό άξονα του Δ. Πύλης, που αφορά στο οδικό δίκτυο από Κοτρώνι, Ελάτη, ανεβαίνουμε προς γέφυρα «Αλεξίου», ενώ ταυτόχρονα δουλεύουμε αναλόγως και στον Δ. Μετεώρων.»

Αναφορικά με τις διαγραμμίσεις, εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς, πως σκοπός τους είναι η ασφάλεια όλων των οδηγών που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού, καθοδηγώντας τους να ρυθµίσουν την κυκλοφορία, προσφέροντάς τους σηµαντική βοήθεια, αναφορικά με το έργο του ελέγχου της θέσης επάνω στο οδόστρωµα, όσο και προς τα άλλα αυτοκίνητα που βρίσκονται γύρω του.

Τα πλεονεκτήµατα της διαγράµµισης, γίνονται ιδιαίτερα σηµαντικά όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές και ιδίως τη νύχτα. Μαζί με τις διαγραμμίσεις έχουμε τοποθετήσει και ανακλαστήρες οδοστρώματος, σαν συμπληρωματική σήμανση των διαγραμμίσεων.

Οι ανακλαστήρες δρόμων είναι εξαιρετικά χρήσιμοι σε σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ελλιπής φωτισμός και επηρεάζονται συχνά από καιρικά φαινόμενα (υγρασία, πάγος, ομίχλη) τα οποία αυξάνουν την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Στην περίπτωσή μας εδώ, καθώς πρόκειται για ορεινό οδικό δίκτυο, όπου το χειμώνα παρατηρούνται συχνές χιονοπτώσεις και δημιουργία παγετού, χρησιμοποιούνται ειδικοί ανακλαστήρες οδοστρωμάτων οι οποίοι λόγω του ειδικού σχεδιασμού τους δεν αφαιρούνται ή καταστρέφονται με το πέρασμα των εκχιονιστικών μας μηχανημάτων.

Τέλος έχουμε περάσει σε αρκετά σημεία των παρεμβάσεων που κάνουμε & στην τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων σήμανσης, αλλά και πληροφόρησης, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των οδηγών, απλουστεύοντας παράλληλα το ταξίδι τους, παρέχοντάς τους σημαντικές πληροφορίες για την διαδρομή που ακολουθούν».

iagramm;iseis (3)

iagramm;iseis (4)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, για τον θάνατο του αγαπητού Τ. μέλους ΔΣ, Ιωάννη Καρακαντά

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων συνήλθε την 25η Οκτωβρίου 2023 σε έκτακτη…