Mix

Επιστέγασμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στον τομέα του Τουρισμού, αποτελούν οι θετικές ειδήσεις που διαδέχονται η μία την άλλη και αναδεικνύουν την περιοχή μας σε κορυφαίο προορισμό.

Σε αυτό το γεγονός στέκεται με δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, τονίζοντας πως η προσπάθεια που γίνεται αποδίδει τα μέγιστα και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στον τουριστικό χάρτη.

«Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και συνολικά της Θεσσαλίας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Περιφέρεια. Με σωστό προγραμματισμό που εξελίσσεται διαρκώς, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νέα δεδομένα, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, πάνω στις οποίες μπορούμε πλέον να πατήσουμε για κάθε επόμενο βήμα», τονίζει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Παράλληλα επισημαίνει πως «Η ένταξη των Μετεώρων στη λίστα των 20 παγκόσμιων προορισμών που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2023 της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, έρχεται ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Είναι οι καρποί των στόχων του στρατηγικού πλάνου που έχει καταρτιστεί με ιδιαίτερη προσοχή και εφαρμόζεται με συνέπεια και βάζει τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος βλέπει το όραμά του για την προβολή του τόπου μας να γίνεται πράξη. Με γρήγορα, αλλά σταθερά βήματα και έχοντας θέσει την προβολή της περιοχής σε βασικό πυλώνα για την ανάπτυξή της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει νέα δεδομένα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα έργων, ανάδειξης μνημείων, που αποτελούν πόλο έλξης για Τρικαλινούς και επισκέπτες.

Ασφαλώς, δεν μπορώ να μην σταθώ και στην συμβολή του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Γιάννη Μπουτίνα, που αποτελεί άνθρωπο – κλειδί σε αυτή την προσπάθεια, πάντα μπροστά στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα για την προβολή των Τρικάλων και της Θεσσαλίας».

Ασφαλώς, ο Χρήστος Μιχαλάκης δεν θα μπορούμε να μην αναφερθεί και στην υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας της περιοχής των Δήμων Μετεώρων και Πύλης για την αναγνώριση της ως Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO. «Η κατάθεση του φακέλου στην UNESCO και η αναγνώριση της περιοχή Μετεώρων και Πύλης ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο, αποτελεί σταθμό για την ανανέωση και την παγκόσμια προβολή της περιοχής ως προορισμό τουρισμού φύσης.

Ο φυσικός πλούτος και τα γεωλογικά μνημεία, δημιουργούν νέους ορίζοντες εναλλακτικού τουρισμού, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο, ακόμη και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Και είναι σημαντικό ότι αυτή η προσπάθεια στηρίζεται από όλους τους αρμόδιους φορείς, Δήμους, Εφορία Αρχαιοτήτων και Επιμελητήριο, που βλέπουν τη νέα δυναμική παγκόσμιας προβολής που φέρνει ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων, συνεχίζουν σταθερά την προσπάθεια για την ανάδειξη της περιοχή μας, μέσα από την ενδυνάμωση πολλών μορφών τουρισμού, με στόχο πάντα την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Έχοντας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τα αναγκαία «όπλα», όπως ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων που έχει συμβάλλει σημαντικά στο όλο εγχείρημα, προχωρούν μπροστά και εξελίσσουν το στρατηγικό τους πλάνο, αναζητώντας για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, του φυσικού κάλλους, της γεωποικιλότητας, των μνημείων, της πλούσιας ιστορίας, της θρησκευτικής κληρονομιάς,  μία πρωταγωνιστική θέση στο παρόν και το μέλλον».

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός για debate: «Επιτελους ο κ. Κουρετας αποδέχτηκε να κάνουμε έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο για το αύριο της Θεσσαλίας»

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη διεξαγωγ…