image0

Αρωγός του έργου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη να δίνει το «παρών» στα εγκαίνια της Βάσης Ετοιμότητας Χρυσομηλιάς, αλλά και στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τη Βάση και το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, διεξάγεται η ιδιαίτερα σημαντική άσκηση στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Πίνδου.

Στην άσκηση συμμετέχουν 12 εκπαιδευμένοι και υπό εκπαίδευση σκύλοι έρευνας και διάσωσης της ΕΟΔ από όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης οι ομάδες σκύλων εργάζονται σε εθελοντική βάση και βρίσκονται σε ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο και είναι απαραίτητες στον εντοπισμό αγνοουμένων και τραυματιών, οδηγώντας τους διασώστες γρηγορότερα κοντά τους.

Η συγκεκριμένη άσκηση σύμφωνα με τον προγραμματισμό είναι επικεντρωμένη στον τομέα αναζήτησης σε ανοιχτή περιοχή, σε ορεινό πεδίο, όπου οι σκύλοι ακολουθούν την ανθρώπινη οσμή στον αέρα, εντοπίζοντας τον αγνοούμενο μέσα από ανώμαλο έδαφος ή δάση.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, στέκεται στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης τονίζοντας πως «η άσκηση που πραγματοποιείται με επαγγελματισμό και επιτυχία από την ΕΟΔ Τρικάλων, αποτελεί δείγμα του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας που βρίσκονται τα μέλη της, ώστε να συνδράμουν όπου αυτό απαιτηθεί.

Με αυστηρή προσήλωση στο έργο τους και άρτια εκπαίδευση, είναι εκεί όποτε χρειαστεί για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Κρίσιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια και η Βάση Ετοιμότητας Χρυσομηλιάς, που θα συμμετέχει στην πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών που τυχόν προκύψουν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αλλά και η Π.Ε. Τρικάλων, βρισκόμαστε ενεργά στο πλευρό της ΕΟΔ Τρικάλων, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αναγνωρίζοντας το πολύ σημαντικό έργο της. Είμαστε δίπλα της συνδράμοντας στην προσπάθειά της, που αποτελεί υπόδειγμα εθελοντισμού και προσφοράς στον συνάνθρωπο».

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Ντίνος Τσέλιγκας: Έφτασε η ώρα να δώσουμε την στήριξη, σε όσους πάνω απ’ όλα, βλέπουν τον πολίτη ως «Ανθρωπο!»

Έφτασε η μεγάλη ώρα!… Καλούμαι και εγώ λοιπόν με την σειρά μου τις επόμενες ημέρες ν…