Kaliora

Για την ευρύτερη αφύπνιση σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών τόσο στην κοινότητα όσο και στο νοσοκομειακό χώρο καθώς και των αυξανόμενων κινδύνων, που εγκυμονεί η μικροβιακή αντοχή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καθιερώσει την Παγκόσμια Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά (εντός του Νοεμβρίου κάθε έτους, 18-24), ενώ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων (ECDC) έχει ορίσει επίσης την 18η Νοεμβρίου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά.

Ο Δ. Πύλης στην όλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου απέναντι σε μία κακή συνήθεια και λάθος επιλογή, συμμετέχει και σε αυτή την ενημερωτική καμπάνια σε μια σημαντική πτυχή της καθημερινότητάς μας, που αφορά στην δημόσια & προσωπική Υγεία των πολιτών, εξ’ αυτού δε και ο φωτισμός του δημοτικού καταστήματος στην Πύλη, σε χρωματισμούς του μπλε.

Για την ευρύτερη αφύπνιση σε θέματα ορθής χρήσης των αντιβιοτικών τόσο στην κοινότητα όσο και στο νοσοκομειακό χώρο, καθώς και των αυξανόμενων κινδύνων, που εγκυμονεί η μικροβιακή αντοχή, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε σε μία μίνι συνέντευξη την Γενική Ιατρό στο ΚΥ Πύλης & Αντιδήμαρχο Υγείας Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κα Χαρά Καλιώρα, η οποία εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο πως τα αντιβιοτικά είναι πολύτιμα φάρμακα και η διαφύλαξη της αποτελεσματικότητάς τους μας αφορά όλους. Γι’ αυτό το λόγο η προσπάθεια ευαισθητοποίησης αφορά τόσο στους επαγγελματίες υγείας που συνταγογραφούν τα αντιβιοτικά, όσο και στους απλούς πολίτες που τα καταναλώνουν.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…