metanastes-1-768x461

Σχέδιο για νέα πολιορκία της Ελλάδας από την Τουρκία – Έτσι θα προσεγγίσει τη χώρα το νέο μεταναστευτικό κύμα.

Φωτιά στα ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει για ακόμη μια φορά η Τουρκία μέσω ενός νέου μεταναστευτικού κύματος που ετοιμάζει να στείλει στον Έβρο προκειμένου να πιέσει την Ελλάδα.

Όπως έχετε διαβάσει ήδη από το Sportimeη Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει 70.000 πρόσφυγες στον Έβρο κυρίως από τη Συρία, σε ομάδες 50 ατόμων που θα φτάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στα σύνορα.

Μάλιστα, οι Τούρκοι δίνουν οδηγίες ακόμη και από ποιο σημείο στον ποταμό Έβρο θα βρίσκονται οι βάρκες μέχρι και ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν για να βρεθούν στο ελληνικό έδαφος χωρίς προβλήματα.

Χαμός με το Καραβάνι του Φωτός – Έτσι θα κάνουν απόβαση στην Ελλάδα

Ο ύποπτος ρόλος της οργάνωσης Καραβάνι του Φωτός και οι οδηγίες μέσω μηνυμάτων σε κλειστές ομάδες μέσω του διαδικτύου έχουν κάνει την Ελλάδα να βρίσκεται στις επάλξεις.

Σε οκτώ πόλεις της Τουρκίας συγκεντρώνονται ήδη μετανάστες με στόχο να φτάσουν στην ελληνική μεθόριο. Οι κλειστές ομάδες του διαδικτύου με μηνύματα τους προς τους μετανάστες τους ωθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάτι που οδηγεί σε μια επανάληψη των όσων έζησε ο Έβρος το Φεβρουάριο του 2020.

Πρόκειται για αγνώστου ταυτότητα ανθρώπους, οι οποίοι εμπνεύστηκαν με τις ευλογίες της Τουρκίας, τη δημιουργία ενός νέου μεταναστευτικού κύματος προς τη χώρα μας υπό τον τίτλο… Καραβάνι του Φωτός.

Οι ομάδες αυτές έχουν δημιουργηθεί μόλις τις τελευταίες 11 ημέρες και έχουν καταφέρει να προσελκύσουν δεκάδες χιλιάδες Σύρων προσφύγων που ζούνε στην Τουρκία.

Μάλιστα, τα ΜΜΕ της Τουρκίας και ειδικότερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Milliyet διαφημίζει με πρωτοσέλιδο της στην δράση αυτής της ομάδας.

Το Καραβάνι του Φωτός με ανάρτηση του στο Tik Tok είχε δημοσιεύσει 10 διαφορετικούς συνδέσμους, με τους 8 από αυτούς να παραπέμπουν σε ισάριθμες τουρκικές πόλεις και επαρχίες.

Αυτές ήταν η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Σμύρνη, η Προύσα, η Αττάλεια, η Μερσίνη, η Σανλιούρφα και την επαρχία Χατάι.

Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς θεωρείται βέβαιο πως η Τουρκία επιχειρεί να ενισχύσει την ήδη ισχυρή μεταναστευτική ροή προς τη χώρα μας.

Πηγή:sportime.gr (Κώστας Παπαδόπουλος)

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…