erdoganputin-768x536

Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία να οικοδομήσει το δεύτερο πυρηνικό της εργοστάσιο στη Σινώπη

Ένα δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο ζήτησε η Τουρκία από την Ρωσία να οικοδομήσει στη Σινώπη, δείγμα των στενών οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να απομονώσουν το Κρεμλίνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το συγκεκριμένο αίτημα υπεβλήθη από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη διάρκεια συνομιλιών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Καζακστάν την περασμένη εβδομάδα. Αυτή ήταν η τέταρτη συνάτησή τους σε διάστημα μερικών μηνών, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, οι οποίες μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο ρωσικός κρατικός γίγαντας πυρηνικής ενέργειας Rosatom Corp. δήλωσε την Τετάρτη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία οικοδόμησης ενός νέου εργοστασίου με τέσσερις αντιδραστήρες στη Σινώπη, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Rosatom, Αλεξέι Λικχάτσεφ δήλωσε ότι το εν λόγω σχέδιο αποτελεί μια «ελκυστική ευκαιρία».

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν καλλιεργεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με τον Πούτιν, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσει μια θετική στάση απέναντι στην Ουκρανία.

Πηγή:flash.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…