16653773_0_221_3071_1948_1920x0_80_0_0_333ff9f489b7b9ddceacc5a3895781eb

(φωτό: AFP 2021)

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας δήλωσε ότι η Βιέννη δεν σχεδιάζει να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ δήλωσε ότι η Βιέννη δεν σχεδιάζει να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν* στην Καμπούλ. Αυστριακοί αξιωματούχοι πρότειναν τη δημιουργία τόπων απέλασης γύρω από το Αφγανιστάν.
«Η παράνομη μετανάστευση που προέρχεται από δώδεκα ασφαλείς χώρες και όπου οι μετανάστες επιλέγουν απλώς τη χώρα προορισμού τους, πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» την Τετάρτη σύμφωνα με δημοσίευμα του rt.com.
Δεν υπάρχει λόγος για τους Αφγανούς να έρθουν τώρα στην Αυστρία.

Ο υπουργός του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (OVP) είπε ότι η χώρα με εννέα εκατομμύρια κατοίκους έχει αποκτήσει καθεστώς προστασίας σε περισσότερους από 130.000 ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Σχεδόν 35.000 από αυτούς τους ανθρώπους έφτασαν από το Αφγανιστάν. Η πλειοψηφία τους είναι νέοι άνδρες, οι οποίοι συχνά έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ή είναι αναλφάβητοι, και θέτουν μια σημαντική πρόκληση για την ένταξη και το κοινωνικό μας σύστημα», δήλωσε ο Νέχαμερ.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και η κυβέρνησή του επιμένουν εδώ και καιρό η Αυστρία να συνεχίσει την απέλαση των παράνομων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους μην παρέχοντάς τους άσυλο.

Τη Δευτέρα, μια μέρα αφότου η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, η Καμπούλ, έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν χωρίς καμία αντίσταση, ο Νέχαμερ και ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σέλενμπεργκ πρότειναν η Ε.Ε. να δημιουργήσει κέντρα απέλασης στην περιοχή γύρω από το Αφγανιστάν, εάν είναι αδύνατο να επιστρέψει άτομα στη χώρα λόγω του ευρωπαϊκού δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή:sputniknews.gr
Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…