makrh_11

«Οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ να εποπτεύουν συνολικά τη διαδικασία των εγγραφών, καθώς έχουν τη δυνατότητα με την είσοδό τους στην εφαρμογή e-eggrafes να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για το σχολείο τους»

Εγκύκλιο με αυστηρή σύσταση για την απαρέγκλιτη εφαρμογή και τήρηση της προβλεπόμενης νομοθεσίας για τις εγγραφές και τον έλεγχο και καταχώριση των απουσιών μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ. απέστειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή προς τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ,  κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν σε σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. της χώρας, καθώς και των σχετικών Εκθέσεων Επιθεώρησης Ελέγχου των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) που διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα η υφυπουργός Παιδείας εφιστά την προσοχή των καθ ́ ύλην αρμόδιων στην απαρέγκλιτη εφαρμογή και τήρηση των διατάξεων της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 (ΦΕΚ 2005 Β ́) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Συγκεκριμένα:

α) σε ό,τι αφορά στον έλεγχο και την καταχώριση απουσιών, στο άρθρο 27 της ανωτέρω Υ.Α. προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:

«1) Η απουσία μαθητή/τριας από το σχολείο καταγράφεται στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης κάθε διδακτική ώρα.»

«2) Το Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης υπογράφεται στην αρχή κάθε διδακτικής ώρας από τον/τη διδάσκοντα/ουσα, ο/η οποίος/α έχει και την αποκλειστική ευθύνη του ελέγχου του…»

«6) Στην ειδική πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων των ΕΠΑ.Λ. κάθε Α’ τετραμήνου, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του/της μαθητή/τριας είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηρίζεται   ως  μη παρακολουθών/ούσα  και δε λαμβάνεται   υπόψη

 α) στα  αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και  εργαστηριακών, καθώς και

β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών»

β) Σε ό,τι δε αφορά στη διαδικασία των εγγραφών, οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων οφείλουν να ελέγχουν τόσο τα στοιχεία που συμπληρώνονται στην εφαρμογή e-eggrafes και είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της εγγραφής, όσο και τα δικαιολογητικά των μαθητών/τριών που κατανεμήθηκαν στο σχολείο τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ., και εφόσον αυτά είναι έγκυρα και διαπιστωθεί ότι αυτός/ή ο/η μαθητής/τρια πληροί, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τις προϋποθέσεις εγγραφής στην τάξη στην οποία αναφέρεται, στη συνέχεια θα πρέπει για κάθε έναν/μία εξ αυτών να επιβεβαιώσουν την οριστική εγγραφή του/της.

Επιπρόσθετα, η υφυπουργός Παιδείας καλεί τους Διευθυντές/-ντριες των σχολικών μονάδων να εποπτεύουν συνολικά τη διαδικασία των εγγραφών, καθώς έχουν τη δυνατότητα με την είσοδό τους στην εφαρμογή e-eggrafes να ελέγχουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για το σχολείο τους.

Τέλος, η Ζέττα Μακρή εφιστά την προσοχή στην πιστή τήρηση των διατάξεων της με αρ. πρωτ. Φ.353.1./324/105657/Δ1/08-10-2002 (ΦΕΚ 1340 Β ́) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και Σ.Ε.Κ. και των συλλόγων των διδασκόντων».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…