Ppapageorgiou Nikos

Γράφει ο Νικόλαος Ιωαν. Παπαγεωργίου

Τότε που Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση επικοινώνησαν και συμφώνησαν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού κρίσιμη κατάσταση για την πατρίδα μας.

Τότε που το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας ΧΟΡΑ τόλμησε να παραβιάσει ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες επικοινωνίας των αειμνήστων Καραμανλή και Παπανδρέου, γιατί κανένας δεν τις ξεκαθάρισε. Το ότι επικοινωνήσαν είτε απευθείας, είτε μέσω εμπίστων εκπροσώπων τους, είναι βέβαιον. Και μετά από αυτήν την  επικοινωνία ο Ανδρέας Παπανδρέου βροντοφώναξε, από την περιοχή της Θράκης όπου περιόδευε, ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ. Τρεις λέξεις που θα μείνουν στην ιστορία. Και ω του θαύματος!!! Οι Τούρκοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια κατά την Πάνειον ρήσιν.

Την σήμερον ημέραν:

Οι σαν και μένα, γνωρίζουν ασφαλώς την πρώτη αρχή του πολέμου που λέει: Εκλογή του σκοπού και εμμονή εις αυτόν. Δηλαδή από τη στιγμή που επιλέχθηκε και καθορίστηκε, πρέπει όλες οι ενέργειες να τείνουν στην επίτευξη του.

Προφανώς την αρχή αυτή γνωρίζουν πολύ καλά και οι επιτελείς του κ. Ερντογάν, ο οποίος αφού επέλεξε και καθόρισε τον σκοπό καθημερινά, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπ’ αυτόν παρατρεχάμενοι, σύμπασα η αντιπολίτευση του, τα καταπιεσμένα ή μπουκωμένα φερέφωνα του, χυδαία υβρίζουν απειλούν και απαξιώνουν τον κ. πρωθυπουργό μας. Θλίβομαι ιδιαίτατα και εξοργίζομαι.

Και μείς τι;

Επικαλούμαστε συνθήκες τις οποίες τηρούμε κατά γράμμα. Μα οι πόλεμοι γίνονται γιατί παραβιάζονται από αδιστάκτους αιμοσταγείς οι συνθήκες αυτές.

Άκαπνοι παραθυράκηδες, μερικοί ίσως εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές, ασπρίζουν το μαύρο, παρουσιάζουν τον εαυτό μας πανίσχυρο ελέω μικρού αριθμού ΡΑΦΑΛ και αναβαθμισμένων F-16, των οποίων τα προγράμματα παραλαβής ή εκσυγχρονισμού θα ολοκληρωθούν μετά το 2024, καθώς και αοράτων υποβρυχίων.

Συμπληρώνουν πως εμείς διαπνεόμενοι από πατριωτικά  συναισθήματα έχουμε την αποφασιστικότητά να υπερασπιστούμε την εθνική μας αξιοπρέπεια με θυσίες και το αίμα μας αν χρειασθεί. Συμφωνώ απόλυτα.

Παραθέτω εδώ ελάχιστες παρακαταθήκες του μεγάλου κινέζου SUN ZU χιλιάδες χρόνια πριν:

 

  • Του Βασιλιά του αρέσουν μόνο τα λογία τα οποία όμως δεν μπορεί να μετατρέψει σε πράξεις.
  • Όλος ο πόλεμος βασίζεται στην εξαπάτηση.
  • Η τέχνη του πολέμου μας διδάσκει να μην στηριζόμαστε στην πιθανότητα ότι ο εχθρός δεν θα έρθει, αλλά στην ετοιμότητα μας να τον υποδεχθούμε όπως πρέπει.
  • Όχι στην ευνοϊκή υπόθεση ότι δεν θα επιτεθεί αλλά μάλλον στο γεγονός ότι έχουμε τη θέση μας απρόσβλητη. 

 

Μας λένε ακόμα (οι άκαπνοι εννοώ) πως ο απέναντι έχει πολύ μεγάλο πληθωρισμό, οι ένοπλες δυνάμεις του είναι διαλυμένες, ο λαός του δεν τον εμπιστεύεται πλέον και πεινάει, τη στιγμή που ο ίδιος διάγει βίον Μαχαραγιά. -Είναι κι αυτά μια άποψη-.

Παραθέτω και κάτι που διάβασα στο νεοεκδοθέν ΕΕ 100-1 “ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ”:

Ορισμένες συγκρούσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ταυτόχρονη ενδοκοινοτική βία, τρομοκρατία, κυβερνοεπιθέσεις, εξεγέρσεις, διάχυτη εγκληματικότητα, και ευρεία αταξία.

Είπατε κάτι; Αυτά είμαι βέβαιος πως δεν έχουν καμία σχέση με  ην ελληνική πραγματικότητα. 

Πάντως ο κ. Ερντογάν καθημερινά με τις πράξεις του μας αφυπνίζει από τις όποιες φαντασιώσεις μας για ελληνοτουρκική φιλία.

Και τα διλλήματα:

 

  • Θα ακούσουμε ξανά το ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ;
  • Θα επιδιώξουμε να γίνουμε Ισραήλ, αν θέλουμε να επιβιώσουμε;

 

Αν όχι, δεν έχουμε καμία τύχη με τον γείτονα που μπλέξαμε!!!

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…