axiologisi_1

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και δηλώσεις της κ. Νίκης Κεραμέως Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι είναι έτοιμη η ειδική ψηφιακή εφαρμογή στην οποία τηρούνται όλοι οι σχετικοί ηλεκτρονικοί φάκελοι των στελεχών εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), μαζί με όλα τα σχετικά τεκμήρια για την αξιολόγηση (π.χ. ατομικός φάκελος/portfolio, εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, αξιολογικές εκθέσεις των αξιολογητών κλπ).

Μέσω της εφαρμογής αυτής θα μπορούν να υποβληθούν και αντιρρήσεις ή ενστάσεις. Η ειδική ψηφιακή εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ηλεκτρονικός φάκελος – Ποια στοιχεία θα έχει Αξιολόγηση -τροπολογία: Ποιο νέο στέλεχος εκπαίδευσης θα προτείνει εκπαιδευτικούς για να αξιολογηθούν

Tα στοιχεία/τεκμήρια που βάζει ο  εκπαιδευτικός ή ο αξιολογητής στον ηλεκτρονικό φάκελο:

Επιμορφωτική εμπειρία του ως επιμορφωτή και επιμορφούμενου

Παιδαγωγική- διδακτική, συγγραφικό έργο,  διδακτικό έργο

Συμμετοχή  σε ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράμματα

Δράσεις σχετικές με την ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου του στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία

Τεκμήρια που είναι σχετικά με το αντικείμενο παρακολούθησης από τον αξιολογητή πριν αξιολογηθεί (έντυπο σχεδιασμού, φύλλα εργασίας, εισηγήσεις, πρωτότυπες εργασίες, θέματα διαγωνισμάτων και εξετάσεων)

Έκθεση αυτοαξιολόγησης που αφορούν στο παιδαγωγικό ή διδακτικό έργο του Έκθεση με παρατηρήσεις του εκπαιδευτικού, αν υπάρξει διαφωνία σχετικά με την αξιολογική κρίση Αξιολογικές εκθέσεις (από τους αξιολογητές)

Το άρθρο  72 του ν. 4823/2021 αναφέρει σχετικά για την καταχώριση στοιχείων σε ηλεκτρονικό φάκελο για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών 1. Κάθε εκπαιδευτικός ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) δύναται να καταχωρίζει σε ηλεκτρονικό φάκελο, στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του άρθρου 81, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.grΕΨΠ), τεκμήρια σχετικά με την επιμορφωτική εμπειρία του ως επιμορφωτή και επιμορφούμενου, το σχετικό με την παιδαγωγική και τη διδακτική συγγραφικό έργο του, το διδακτικό έργο του, τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά και ερευνητικά προγράμματα, καθώς και κάθε είδους δράσεις που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόλου του στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία.

2. Η επιστημονική συγκρότηση και η διαρκής επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, όπως αποτυπώνεται στον ηλεκτρονικό φάκελό τους δεν αποτιμώνται αυτόνομα, αλλά συνεκτιμώνται η επίδρασή τους στον τρόπο με τον οποίο ο εκπαιδευτικός επιτελεί το έργο του και η προστιθέμενη αξία που προσδίδει σε αυτό.

3. Κάθε εκπαιδευτικός ή μέλος του Ε.Ε.Π. ή του Ε.Β.Π. καταχωρίζει στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του άρθρου 81, το αργότερο μέχρι την οργανωμένη συνάντησή του με τον αξιολογητή για συζήτηση, σχετικά με τη διδασκαλία ή το υποστηρικτικό έργο ή πρόγραμμα, που κατέστη αντικείμενο παρακολούθησης, έκθεση αυτοαξιολόγησης, η οποία δύναται να παραπέμπει σε τεκμήρια που έχει καταχωρίσει στον ηλεκτρονικό φάκελό του ή να συνοδεύεται από νέα στοιχεία, που αφορούν στο παιδαγωγικό ή διδακτικό έργο του, προς τεκμηρίωση των απόψεων και ισχυρισμών του

Πηγή άρθρου:fresh-education

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…