K Soulioti (1)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης Ζωγραφικής με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στο όνειρο», για την συνδημότισσά μας Κωνσταντίνα Σουλιώτη, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο Μουσείο «Τσιτσάνη», όπου πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία αρκετού κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Μαρία Παπαϊωάννου, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασ. Γιαγιάκος, η Αντιδήμαρχος Πύλης κα Χ. Καλιώρα, ο κ. Ιωαν. Σφυρλίδας και ο κ. Στεφ. Γώγος.

Στην δική της ομιλία, αλλά και στην μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στο pylinews.gr η κα Σουλιώτη, αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή της με την ζωγραφική, στις σπουδές της που τη βοήθησαν με την όμορφη αυτή της ενασχόληση, στην τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί στα έργα της, αλλά και τις κατηγορίες των καλλιτεχνικών ρευμάτων που την συγκινούν και αντλεί τα θέματά της, όπως ο ρεαλισμός, ιμπρεσιονισμός και νατουραλισμός.

Η Κωνσταντίνα, όπως δήλωσε η ίδια, ξεκίνησε να ζωγραφίζει από πολύ μικρή ηλικία, εκδηλώνοντας έτσι το έμφυτο ταλέντο της στη ζωγραφική, όμως επαγγελματικά, άλλη ήταν η διαδρομή που ακολούθησε, επηρεασμένη από τη νοοτροπία των ανθρώπων της Επαρχίας, που θεωρούσαν τη ζωγραφική και τον ζωγράφο αποτυχημένη επιλογή, από άποψη καθαρά οικονομική, το φοβήθηκε και επέλεξε τον χώρο της Μόδας.

Έτσι μετά το Λύκειο, φοίτησε στη Σχολή PAN SIK στον τομέα «Σχέδιο μόδας» και παράλληλα «Μοντελίστ-Πατρονίστ». Στον τομέα αυτό εργάστηκε για μια δεκαετία περίπου στη Θεσσαλονίκη, ως στέλεχος σχεδιασμού ρούχων σε μεγάλη εξαγωγική εταιρεία. Κατόπιν εισήλθε στον χώρο, δημιουργώντας την δική της εταιρεία μόδας, την οποία διατηρεί έως και σήμερα.

Αναφορικά με την τωρινή της έκθεση και τα αξιόλογα έργα της που την περιβάλλουν, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε και η κα Παπαϊωάννου στον πρόλογό της, πρόκειται για μία έκθεση που προσκαλεί τον καθένα στον εσωτερικό του θησαυρό, να θυμηθεί ή να συνειδητοποιήσει μέσα από την τέχνη, ότι και οι ίδιοι μπορούν να γίνουν θριαμβευτές.

Κάθε πίνακάς της είναι μια μικρή εξομολόγηση ψυχής και μικρή μαρτυρία παρατήρησης ανθρωπίνων συναισθημάτων.

Τέλος να αναφέρουμε για την Κωνσταντίνα, πως είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης. Συμμετείχε σε εκθέσεις, εικαστικές εκδόσεις και ανθολόγια της ΠΕΛΤ(Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου & Τέχνης) της ARTWAY, της Διώνη ART Gallery και του περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός».

Στην χθεσινή εκδήλωση με την τελετή των εγκαινίων, εκτός των πολλών φίλων και συναδέλφων της καλλιτέχνιδος, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρ. Μπλουγούρας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης κα Μαριλένα Γκρέκου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων αλλά και του πολιτικού κόσμου του Δ. Πύλης και Τρικκαίων.

Η Δ/κή Αρχή του pylinews.gr  εύχεται στην καλλιτέχνιδα Κων/ίνα Σουλιώτη, μία όμορφη διαδρομή στο ονειρικό ταξίδι που επέλεξε για την ίδια μέσα από τις δημιουργίες της, που αναμφισβήτητα συνεπαίρνουν και εμάς μαζί της, ευελπιστώντας σε παράλληλα και μεγαλύτερα ταξίδια!!!

Και εν αναμονή για άλλο ένα ανάλογο ονειρικό ταξίδι, στην γενέτειρά της στην Πύλη.

***H έκθεση θα είναι ανοιχτή έως και στις 30 Ιουνίου και οι ώρες κατά τις οποίες μπορείτε να την επισκέπτεσθε καθημερινά είναι από…

9:00πμ – 3:00μμ και 5:30μμ – 9:00μμ..

K Soulioti (100)

K Soulioti (19)

K Soulioti (18)

K Soulioti (17)

K Soulioti (16)

K Soulioti (15)

K Soulioti (14)

K Soulioti (13)

K Soulioti (12)

K Soulioti (11)

K Soulioti (10)

K Soulioti (9)

K Soulioti (8)

090e46ee-4790-436a-8b12-b63663e5611d

K Soulioti (7)

K Soulioti (6)

K Soulioti (5)

K Soulioti (4)

K Soulioti (3)

K Soulioti (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πανηγύριζε και Γιόρτασε το Εκκλησάκι  της Αγίας Τριάδος Βαθυρρεύματος

  Ανήμερα της Γιορτής του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του…