Ομιλία στο Ασφαλιστικό (1)

Με τη νέα μεταρρύθμιση κοιτάζουμε τις νέες και τους νέους στα μάτια και οικοδομούμε γερές γέφυρες με το μέλλον

Για τη μεγάλη και ιστορική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, με την οποία το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης μετατρέπεται από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, από το βήμα της Βουλής.

«Με τη νέα μεταρρύθμιση, στηρίζονται οι νέες και οι νέοι μας, στηρίζεται ολόκληρος ο κόσμος της εργασίας, μπαίνουν δυνατές βάσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και για τη σταθερή και μεγάλη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας», υπογράμμισε ο Θανάσης Λιούτας.

«Με τις νέες ρυθμίσεις, οι εισφορές των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, των υπόχρεων σε επικουρική ασφάλιση, αλλά και προαιρετικά για όσους είναι κάτω των 35 ετών, από 1/1/2022 θα μπαίνουν σε έναν ατομικό κουμπαρά. Με τις νέες ρυθμίσεις, οι συνταξιούχοι του συστήματος θα παίρνουν υψηλότερες επικουρικές συντάξεις από αυτές που δίνει το υφιστάμενο σύστημα και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των νέων μας στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης».

«Πόσες φορές έχουμε ακούσει όλοι μας, από τους νέους μας, ότι δεν πιστεύουν ότι θα λάβουν σύνταξη; Εμείς τώρα, με τη μεταρρύθμιση αυτή, αυτό το αλλάζουμε».

«Η μετατροπή του διανεμητικού συστήματος της επικουρικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό έρχεται να βοηθήσει τις νέες και τους νέους εργαζομένους. Οι εισφορές τους δε θα μπαίνουν σε έναν γενικό κορβανά, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, αλλά θα τοποθετούνται στον δικό τους ατομικό κουμπαρά και θα τους ανήκουν».

Ο κ. Λιούτας κατά την τοποθέτησή του τόνισε επίσης ότι, με την πολιτική που εισάγεται, το ασφαλιστικό μας σύστημα σταθεροποιείται, ενώ θεσπίζονται εγγυήσεις για τους υφιστάμενους συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

«Οι υφιστάμενοι συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι δε θίγονται με κανέναν τρόπο, μόνον όσοι είναι κάτω των 35 ετών και εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν να μεταπηδήσουν στο νέο σύστημα».

Επιπρόσθετα, ειδική μνεία έκανε ο Τρικαλινός Βουλευτής και πάνω στο ότι με τη συγκεκριμένη πολιτική, θα αυξηθούν οι αποταμιεύσεις.

«Η αύξηση των αποταμιεύσεων στη χώρα μας είναι αναγκαία και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Η αύξηση των αποταμιεύσεων θα οδηγήσει αποφασιστικά στην αύξηση των επενδύσεων συνολικά».

Οι επενδύσεις, συνέχισε ο κ. Λιούτας, είναι ρεαλιστικός και αποφασιστικός καταλύτης ανάπτυξης, συνολικά για την εθνική οικονομία και συγκεκριμένα για την τοπική μας οικονομία.

«Οι επενδύσεις είναι η λύση για την ανάπτυξη της οικονομίας και της ευημερίας ολόκληρης της κοινωνίας μας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θανάσης Λιούτας, υπογράμμισε ότι, «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εκλεγεί για λύσεις. Για τις λύσεις του μέλλοντος, οι οποίες αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίζουν όλα τα εμπόδια.

Τις λύσεις αυτές εφαρμόζουμε αποφασιστικά και δίκαια από την πρώτη στιγμή της εκλογής μας και το ίδιο συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να κάνουμε με δύναμη. Η ελληνική κοινωνία δεν περιμένει τίποτε λιγότερο από εμάς. Και εμείς δίνουμε τον αγώνα μας, ανταποκρινόμαστε και στηρίζουμε βαθιά, ουσιαστικά και δίκαια ολόκληρη την κοινωνία μας».

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …