Dimarxeio-2

Σε τροχιά δημοπράτησης από την δημ. Αρχή, βρίσκεται άλλο ένα ακόμη σημαντικό έργο που αφορά στην «Συντήρηση-Κατασκευή Τεχνικών Υποδομών» στην ΔΕ Νεράιδας, συνολικού προϋπολογισμού 40.322,58 €!!!

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπονται εργασίες συντηρήσεως των τεχνικών υποδομών στους οικισμούς της Δ.Ε Νεράιδας του Δήμου Πύλης κυρίως με την αποκατάσταση, συντήρηση και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων.

Γενικά πρόκειται για εργασίες , όπως αυτές προέκυψαν και από τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων , που αποβλέπουν στη βελτίωση και συντήρηση των τεχνικών υποδομών εντός των οικισμών καθώς και στην εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Νεράιδας του Δήμου Πύλης έτσι όπως αυτές προέκυψαν και από τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πύλης λόγω των παρατεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων σε συνάρτηση με το έντονο ανάγλυφο της περιοχής και τα γεωτεχνικά δεδομένα αυτής.
Αποτέλεσμα αυτών είναι οι εκτεταμένες κατολισθήσεις πρανών, η βύθιση του καταστρώματος της οδού σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου καθώς και η ανεξέλεγκτη ροή των επιφανειακών υδάτων λόγω της μη ύπαρξης των απαραίτητων τεχνικών έργων .

Με την παρούσα εκτός από τις εργασίες αποκατάστασης προβλέπεται η διάνοιξη τάφρων απορροής των υδάτων, η κατασκευή σωληνωτών και πλακοσκεπών οχετών, η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και άλλων απαραίτητων τεχνικών έργων για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 50.000,00 €, όπου στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται το Γ.Ε. & Ε.Ο., τα απρόβλεπτα, η αναθεώρηση και ο ΦΠΑ 24%. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος ΣΑΤΑ του Δήμου Πύλης

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…