oikodomoi & synafi epaggelemata

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΣΤΙΣ 10:30πμ. ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

«Οι  Οικοδόμοι δεν σκύβουν το κεφάλι, το δίκιο θα κερδίσουν με αντίσταση και πάλη»

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων δίνοντας καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης του κλάδου με εξορμήσεις, ενημερώνοντας και συζητώντας με τους εργαζόμενους για την Πανελλαδική πανοικοδομική απεργία της Τετάρτης 8 Νοέμβρη, καλούμε κάθε οικοδόμο, τους συναδέλφους  στον κλάδο των κατασκευών,  να κάνουν υπόθεσή τους την επιτυχία της απεργίας,  να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο, γιαπί στο νομό μας. Γιατί συνάδελφοι  η μαζικότητα στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, θα είναι  αποφασιστικό βήμα  για αγωνιστική συνέχεια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων
  • Μέτρα υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ)
  • Έκτακτο επίδομα για τους πλημμυροπαθείς οικοδόμους & τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα
  • Υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων εργασίας σε εργοτάξια & χώρους δουλειάς με αυξήσεις σε όλα τα μεροκάματα

 

Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε πως παρότι η δουλειά στον κλάδο μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, τα προβλήματα μας οξύνονται, το μεροκάματό μας εξανεμίζεται από την μεγάλη ακρίβεια.

 

  • Το πρόβλημα της κλοπής των ενσήμων μας είναι ένα τεράστιο θέμα που μέχρι τώρα καμιά κυβέρνηση,  δεν έχουν δώσει λύση.
  • Οι συνθήκες δουλειάς έχουν εντατικοποιηθεί, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα, όπως ανύπαρκτοι είναι και οι έλεγχοι από τις επιθεωρήσεις εργασίας.
  • Οι εργοδότες έχουν τα χέρια τους λυμένα να επιβάλλουν δουλειά ήλιο με ήλιο. Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι ανατριχιαστικές.  

 

Η κυβέρνηση, αντί να δει το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και να αποδεχτεί τις προτάσεις μας, υλοποιεί μια πολιτική που οξύνει παραπέρα τις συνθήκες δουλειάς των οικοδόμων και των εργαζομένων στις Κατασκευές.

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση μπορεί να ισχυρίζεται ότι η πολιτική της είναι φιλολαϊκή, ότι ο αντεργατικός νόμος – έκτρωμα που επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την βδομάδα είναι για το καλό μας! όμως εμείς ξέρουμε καλύτερα από πρώτο χέρι ποιο είναι το συμφέρον μας, ποιες προτάσεις είναι για το καλό μας.

Συνάδελφοι, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαια γιατί εξυπηρετούν τις ανάγκες και το συμφέρον μας. Για να πραγματοποιηθούν όμως χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα και την διεκδίκηση. Να νοιώσουν οι κυβερνώντες και τα αφεντικά την αποφασιστικότητά μας.  

Γι΄ αυτό η απεργία στις 8 Νοέμβρη όπως σε όλη τη χώρα  έτσι και στο Νομό μας  πρέπει να έχει μαζική, καθολική συμμετοχή. Μόνο σε αυτό το δρόμο, σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε πετύχει νίκες και αποτελέσματα. 

Κανένας από αυτούς δεν θα μας χαριστεί. 

Εμείς με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη.

 

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…