Ντούρβα Βιβή

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 28/11/2022

Από το 2015 καθορίστηκαν τα Δημοτικά Τέλη και έως το 2022 και παρά τις αντιδράσεις μας καμία δημοτική Αρχή δεν προέβη σε μείωση αυτών.

Σήμερα προτείνετε να λάβουμε νέα απόφαση και εισηγείστε να ισχύσουν όσα αποφασίστηκαν το 2015. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί ,είναι πως χρειάζεστε μια νέα επικύρωση προκειμένου να τα παραχωρήσετε  προς είσπραξη σε ιδιωτική εταιρεία που θα προκύψει ως ανάδοχος του έργου της ενεργειακής αναβάθμισής του δημοτικού οδοφωτισμού.

Κι ενώ  προχωράτε στην δημοπράτηση (των δημοτικών τελών ) ,κι ενώ  η μελέτη προβλέπει εξοικονόμηση πάνω από 60 % .

Κι ενώ υποσχεθήκατε πως δήθεν η μείωση θα μετακυλήσει στους δημότες με αντίστοιχη  μείωση των Δημοτικών Τελών, σήμερα προτείνετε για τα επόμενα χρόνια να παραμείνουν τα ίδια.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του από την αλλοπρόσαλλή αυτή τακτική σας ,που μόνος ωφελημένος είναι η ιδιωτική εταιρεία που θα εξασφαλίσει την είσπραξη πάνω από 400000 ευρώ δημοτικών τελών  κάθε χρόνο και για τα επόμενα  για 12 χρόνια .

Επειδή  ζούμε στις εποχές της ενεργειακής κρίσης ,της φτώχειας και της ακρίβειας προτείνω:

1]Την μείωση των Δημοτικών Τελών κατά ποσοστό 20 % σε όλες τις κατηγορίες ( μείωση που θα προκύψει από την έκπτωση του αναδόχου ) .

2]Την μείωση κατά 50% στους ηλεκτροδοτούμενους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους ,οικιών ,καταστημάτων, βιομηχανικών και βιοτεχνικών κτηρίων .

3]Την προοδευτική μείωση ανάλογα του εμβαδού των κτηνοτροφικών ,βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων  για πάνω από 250 τ.μ.  μείωση 20% .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΤΟΥΡΒΑ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Download the PDF file .

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…