KS Pylis (1)

Βροντερό «παρών» έδωσε ο κυνηγετικός κόσμος του Δ. Πύλης και όχι μόνο, στο κάλεσμα του Συλλόγου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, που συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα την…:

Ανάλυση των παραμέτρων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Υπουργική Απόφαση και πιο συγκεκριμένα την υποχρεωτική στείρωση των σκυλιών ή την δήλωση αυτών στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης, επ’ αυτού, προσκάλεσ & όλους τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κομμάτων προκειμένου να πάρουν θέση τόσο ως προς τις διατάξεις νομοθεσίας για την στείρωση των ζώων και την αποστολή DNA, όσο και ως προς τον τρόπο και χρόνο μεθόδευσης έκδοσης Υπουργικής Απόφασης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, δύο μέρες πριν το κλείσιμο της Βουλής, εν όψει των εθνικών εκλογών την 21η Μαη, γεγονός που εξόργισε τα μάλλα τον κυνηγετικό κόσμο της χώρας, λοκάροντας στο σκόπευτρό τους τον Υφυπουργό Πέτσα, απ’ το οποίο δεν θα ξεφύγει εύκολα.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων & ιδιαίτερα οι κυνηγοί βρίσκονται στα κάγκελα αυτή τη στιγμή, γιατί θεωρούν την υπουργιή απόφαση «Πετσα» η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του Ν. 4830/21…

Ένα νομοσχέδιο γεμάτο ποινές, πρόστιμα, αφόρητη γραφειοκρατία, πλήρες «φακελωμάτων» και τιμωριών κάθε είδους, που στερείται Νομικής, Ηθικής & Ιατρικής βάσης, ενώ χαρακτηρίζεται από παντελής έλλειψη σοβαρότητας!!!

Η στείρωση είναι ανήθικη πράξη και παρά φύσιν επέμβαση, στην οποία δεν θα πρέπει να προβαίνει κανείς, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας για το ίδιο το ζώο, ήταν ένα ακόμα επιχείρημα που ακούστηκε σήμαρα στην εκδήλωση.

Σύμφωνα λοιπόν με τους κυνηγούς που συμμετείχαν σήμερα στη Συνέλευση, η συγκεκριμένη Υπουργική απόφαση δεν πάρθηκε από πολιτικούς, αλλά από «περιφερόμενες» κυρίες του Μαξίμου, που έβαλαν δάκτυλον, για την στελέχωση του Τμήματος Ζώων Συντροφιάς στο Υπουργείο Εσωτερικών, και τη συγκρότηση Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, που θα διασφαλίσει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου, που δημιουργήθηκε, στην οποία όμως δεν συμμετέχει και δεν εκπροσωπείται με οινδήποτε τρόπο, εκπρόσωπος των κυνηγών.

Επίσης, είναι παράλογο όλο αυτό καθώς οι δομές και οι προδιαγραφές στις οποίες εμπίμπτουν οι κανονιστικές οδηγίες της απόφασης, είτε δεν υφίστανται, είτε είναι ελλειπείς και ασαφείς.

Ο κεντρικός ομιλητής, Δικηγόρος και εν ενεργεία κυνηγός κ. Μιζάκης, κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως… «Στον 4830, διακρίνεται μία κρυπτόμενη, πλην όμως ευανάγνωστη διάθεση του νομοθέτη, γιατί εκτός από την προστασία & ευζωία των ζώων, κυρίως σκοπεί στην διαχείρηση των αδέσποτων.

Στο σημείο αυτό ομολογείται μία αδυναμία των έως τώρα Κυβερνήσεων & των Δήμων ακόμα, αφού ό,τι δεν κατόρθωσαν τόσα χρόνια, να εναρμονίσουν δηλ. το νομικό πλαίσιο με την πραγματιή αντιμετώπιση του προβλήματος, διαχέουν τώρα το πρόβλημα & στους κυνηγούς.

Η ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων, με ένα βιβλιάριο Υγείας, σε συνδυασμό με την συνηδειτοποιημένη στάση ιδιοκτητών απέναντι στα σκυλιά τους, θα ήταν ικανό ως μέτρο, ώστε να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες των οποίων λαμβάνει υπ όψιν του ο Νόμος, για τις θέσεις των διατάξεών του.»

Στην τοποθέτηση του ο κ. Αθανάσιος Ζαχαράκης, Ιατρός Παθολόγος, Δ/ντής του & Συντονιστής του ΚΥ Τρικάλων, μέσω της τοποθέτησης του, ανέλυσε το ζήτημα που προέκυψε από ιατρικής πλευράς, λέγοντας πως επιφέροντας μια αναγκαστική στείρωση στα ζώα, θα ξεκινήσει ένας «Γολγοθάς» ορμονικών προβλημάτων, όπως πρώιμη οστεοπόρωση, νευρομυική αδυναμία, ταραχή & υπερένταση, για τα θηλυκά ζώα & χάσιμο της αρρενωπότητας, χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, με όλα τα επακόλουθα, ασθενές καρδιαγγειακό σύστημα, με φανερά σημάδια κόπωσης, για τα αρσενικά, με αποτέλεσμα να διαθέτουν στο τέλος χαρακτηριστικά, τα οποία επουδενί δεν θα συνάδουν με τα πρότυπα της φυλής.

Γενεαλογικά δέντρα, που συμβάλλουν στην κατάρτιση σοβαρών πρωτύπων & στην εξέλιξη μιας φυλής;;; Αυτά πάνε περίπατο…

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Θαν. Μανούρα, ο οποίος με απλό λόγο, αναφέρθηκε στον ενεργό και πολυποίκιλο ρόλο των κυνηγών, αλλά & στις δυσμενείς και παράλογες διατάξεις του Νομοσχεδίου «Πέτσα», κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του κυνυγετικού κόσμου της χώρας, ενέργεια η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη…

Να πούμε πως από το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο ετέθη σε αναστολή, μετά την κατακραυγή όχι μόνο του απλού κόσμου, αλλά και του πολιτικού, με κυβερνητικούς βουλευτές να είναι σφόδρα αντίθετοι και κυρίως μη ενημερωμένου επ’ αυτού, εξαιρούνται τα ποιμενικά σκυλιά, και αυτά της αστυνομίας & του στρατού, με την αιτιολογία ότι είναι εργασίας!!!

Δηλαδή…αυτά δεν παράγουν αδέσποτα;;;;; Αυτές κι άλλες πολλές απορίες, προκύπτουν απ’ την εν λόγω Υπουργική απόφαση, που σίγουρα θα απασχολήσουν αρκετά, εμπλεκόμενους και μη.

Στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος πρότεινε την διεξαγωγή Ημερίδας, μετά το πέρας των εκλογών της 21ης Μάη, με σκοπό την πλήρη ενημέρωση επί των πάντων που αφορούν στην απόφαση «Πέτσα», ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μ. Παπαγεωργίου, η Αντιδήμαρχος Υγείας κα Χαρά Καλιώρα, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κα Ρούλα Οικονόμου, ο δημ. σύμβουλος κ. Κ. Ζούρτος, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Θ. Χήρας & Βαλ. Τσιούτσιας.


Με το πέρας των τοποθετήσεων συντάχθηκε το «Φήφισμα Διαμαρτυρίας» και επικυρώθηκε διά βοής από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, το οποίο και παραθέτουμε επακριβώς…

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πύλη στις 13. 05. 2023, για ενημέρωση των μελών του πάνω στο νομικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων ( Νόμος 4830 / 18.09.21, ‘’πρόγραμμα ‘’Άργος’’ και Υπουργική απόφαση Πέτσα, 31932 / 20.04.23).

Αποφασίζει ομόφωνα:

α) Καταγγέλλει την ενέργεια του Αν/τή Υπουργού Εσωτερικών, κου Πέτσα, να δημοσιεύσει αυτή την απόφαση μία ημέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις εκλογές, δρώντας εκτός πλαισίου διαβούλευσης και πέραν των σχετικών υποσχέσεων προς τους κυνηγούς.

β) Ενημερώνει τους υπεύθυνους ότι τα σκυλιά μας (κυνηγόσκυλα) είναι ζώα εργασίας και συνεργασίας. .

γ) Ζητά τον τερματισμό της στοχοποίησης των κυνηγών. (απαγόρευση κυνηγιού με αφορμή τον COVIT, αφαίρεση κυνηγετικής άδειας, άρθρο 9, παρ. 7, ν. 4830, κλπ.) Διαφορετική αντιμετώπιση από τους υπολοίπους κατόχους ζώων εργασίας

δ) Ζητά την άμεση (αμέσως μετά τις εκλογές) απόσυρση των αντικυνηγετικών διατάξεων και καλεί την όποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές σε ειλικρινή διαβούλευση για λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

ε) Ζητά από όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους τους, να καταθέσουν τις απόψεις τους δημόσια, πάνω στο θέμα πριν τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

στ) Τέλος θα εκτιμήσουμε ιδιαιτέρως εάν στη λήψη των όποιων αποφάσεων για εμάς,να συμμετέχουμε και εμείς ενεργά.

Πύλη, 13. 05. 2023


Γιατί λοιπόν αντιδρά ο κυνηγετικός κόσμος και οι ιδιοκτήτες σκύλων & γατών της χώρας;;;

Για να μπει λοιπόν ο καθένας στο νόημα του τι προβλέπει ιδίως για τα κυνηγόσκυλα ο ν. Πέτσα, παραθέτουμε ενδεικτικά παρακάτω…
Στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ) που θα δημιουργηθεί, οι κυνηγετικοί σκύλοι και οι ιδιοκτήτες τους θα σημανθούν με διαφορετικό τρόπο από ότι οι υπόλοιποι σκύλοι και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες.

Επιβάλλεται να υπάρχει και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και ΕΝΔΕΙΞΗ ότι το ζώο είναι κυνηγετικό. Φυσικά, ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη, διεύθυνση, ΑΦΜ, Αριθμός ταυτότητας, τηλέφωνο κλπ…

Επίσης, όταν κυκλοφορεί ο κυνηγετικός σκύλος εκτός σπιτιού, πρέπει να φέρει στο περιλαίμιο και ξεχωριστή ένδειξη, την οποία καθορίσει υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί αργότερα.

– Αφαιρείται η άδεια κυνηγίου από κάθε κυνηγό, του οποίου ο σκύλος δεν έχει εγγραφεί στο ΕΜΖΣ, ή δεν φοράει τη διακριτική σήμανση – «στάμπα».

– Τα κλουβιά μεταφοράς κυνηγετικών σκύλων, απαγορεύονται, πλέον, ρητώς και κατηγορηματικώς, όπως και κάθε άλλου είδους κατασκευής ή «κλωβού» μεταφοράς, που τοποθετείται πίσω από τον πίσω προφυλαχτήρα του οχήματος.

– Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, υποχρεούται να στειρώσει το ζώο του εντός 3 μηνών από την απόκτηση του.
Αν ο σκύλος είναι κάτω του έτους, η στείρωση πρέπει να γίνει 3 μήνες αφότου χρονίσει το ζώο.

Ένας ιδιοκτήτης που θέλει να ζευγαρώσει το ζώο του, μπορεί να το κάνει… μόνο μία φορά στη ζωή του ζώου, και εφόσον λάβει άδεια από Ειδική Επιτροπή.

Η αίτηση αυτή πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέσα σε 6 μήνες από την ισχύ του νόμου. Και αφού το ζευγαρώσει κατόπιν αδείας για μία και μόνη φορά, μέσα σε έξι μήνες μετά το ζευγάρωμα, το θηλυκό ζώο… πρέπει τελεσίδικα να στειρωθεί!

Για να δοθεί, όμως, άδεια και γι’ αυτήν την μοναδική φορά, πρέπει να έχεις δηλώσει από πριν την ταυτότητα 6 έως 8 φυσικών προσώπων που είναι διατεθειμένα να πάρουν τα κουτάβια!

– Ο νόμος αναγνωρίζει την «ερασιτεχνική εκτροφή», αλλά με αυστηρές προυποθέσεις.
Οι «ερασιτέχνες εκτροφείς» πρέπει να λάβουν ειδικές άδειες και να είναι δηλωμένοι σε ξεχωριστό Μητρώο, όπως και τα θηλυκά τους ζώα «αναπαραγωγής».
Έστω και έτσι, όμως, ούτε οι «ερασιτέχνες εκτροφείς» μπορούν να κάνουν περισσότερες από… μία γέννα κάθε έτος, ενώ

επιτρέπεται να διατηρούν αστείρωτες μέχρι δύο σκύλες μόνο!
Οτιδήποτε άλλο θεωρείται παράνομη εκτροφή και υπόκειται σε κυρώσεις (αρκετών χιλιάδων ευρώ)

– Οι «κλειστές» αναπαραγωγές αποτελούν πλέον όνειρο εαρινής νυκτός! Ρητά απαγορεύεται η αναπαραγωγή γεννητόρων με πρώτο βαθμό συγγενείας μεταξύ τους, τόσο για επαγγελματίες, όσο και για ερασιτέχνες ή απλούς ιδιοκτήτες.


(Περισσότερα με τις τοποθετήσεις των ομιλητών, στο βίντεο που ακολουθεί…)

KS Pylis (2)

KS Pylis (3)

KS Pylis (4)

KS Pylis (5)

KS Pylis (6)

KS Pylis (7)

KS Pylis (8)

KS Pylis (9)

KS Pylis (10)

KS Pylis (11)

KS Pylis (12)

KS Pylis (13)

KS Pylis (14)

KS Pylis (15)

KS Pylis (16)

KS Pylis (17)

KS Pylis (18)

KS Pylis (19)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…