Featured-Οι-Ενδείξεις-Πως-Παρακολουθούν-το-Κινητό-Μου-Εν-Αγνοία-Μου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ένας ειδικός της τεχνολογίας, προειδοποιώντας τους κατόχους τηλεφώνων Android για συγκεκριμένους ήχους οι οποίοι μπορεί να σημαίνουν ότι το ακουστικό του κινητού σας έχει παραβιαστεί.

 Υπάρχουν άπειρες ενδείξεις ότι μια συσκευή έχει μολυνθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Ειδικός στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Clario αποκάλυψε τι πρέπει να ελέγχετε στο κινητό σας. «24.000 κακόβουλες εφαρμογές για κινητά μπλοκάρονται κάθε μέρα», είπε χαρακτηριστικά η ειδικός IT Kateryna Hanko.

Επομένως, είναι σημαντικό για τους κατόχους τηλεφώνων Android να γνωρίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι έχουν χακαριστεί. Το πρώτο σημάδι είναι οι «απροσδόκητοι θόρυβοι κατά τη διάρκεια μίας κλήσης».

«Αν ακούτε μπιπ ή άλλους περίεργους θορύβους ενώ μιλάτε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος σας ηχογραφεί», σημείωσε η Kateryna. «Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε απλώς να προκληθεί από το κακό σήμα», είπε.

Δεύτερον, πρέπει να ανησυχήσετε αν ακούτε ήχους όταν το τηλέφωνό σας δεν χρησιμοποιείται.  «Έχετε παρατηρήσει το τηλέφωνό σας να κάνει μπιπ ή να κάνει θορύβους όταν δεν το χρησιμοποιείτε; Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι κάποιος σας κατασκοπεύει. Το τηλέφωνό σας δεν πρέπει να κάνει θορύβους όταν είναι αδρανές (εκτός από τους ήχους ειδοποιήσεων, φυσικά)».

Άλλα προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να περιλαμβάνουν την ασυνήθιστη εξάντληση της μπαταρίας ή την ξαφνική αύξηση στη χρήση δεδομένων που φαινομενικά δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Επίσης, πρέπει να προσέξετε αν το τηλέφωνό σας έχει περίεργη συμπεριφορά. Για παράδειγμα, ενεργοποιείται και απενεργοποιείται μόνο του ή εμφανίζει εφαρμογές που δεν θυμάστε να έχετε εγκαταστήσει σε αυτό;

Όλες αυτές οι ενδείξεις θα μπορούσαν να είναι προειδοποιητικά σημάδια ότι έχετε εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, δεν σημαίνει 100% ότι έχει παραβιαστεί.

«Μια ασυνήθιστη συμπεριφορά θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι το τηλέφωνό σας έχει μολυνθεί», προειδοποίησε η ειδικός.

Και συνέχισε: «Δυστυχώς, κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν μπορεί να προσδιορίσει με σιγουριά εάν το τηλέφωνό σας έχει μολυνθεί με λογισμικό υποκλοπής (spyware).  Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε το κινητό σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ανιχνευτή spyware για να βρείτε κρυφές εφαρμογές που είναι πιθανό να σας κατασκοπεύουν».

Εάν πιστεύετε ότι η συσκευή σας έχει παραβιαστεί, υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

  • Δοκιμάστε να ενημερώσετε το τηλέφωνό σας με την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού Android, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να «κλείσουν» τις τρύπες ασφαλείας που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να παγιδεύσουν τη συσκευή σας.
  • Επίσης,  διαγράψτε τυχόν ύποπτες εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα, καθώς αυτές μπορεί να είναι τελικά η αιτία των προβλημάτων σας.

Πηγή:enikos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U20: Στα Τρίκαλα το μέλλον του αθλήματος

Με μεγάλη επιτυχία, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, άρχισε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024…