NE PASOK Trikala

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αποδόμηση του ΕΣΥ με την απόδοση υπηρεσιών του σε ιδιώτες εξελίσσεται και πλήττει και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αρχικά με την παράδοση των υπηρεσιών φύλαξης και μετέπειτα της εστίασης και της καθαριότητας.

Η ίδρυση και η ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας φέρει τη σφραγίδα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις καθυστερήσεις, τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα, η ανάπτυξη του ΕΣΥ υπήρξε μια εμβληματική μεταρρύθμιση και έτυχε καθολικής αναγνώρισης από τους πολίτες, γιατί ανταποκρίθηκε στην κάλυψη πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και αποδέχεται τα αιτήματα της ομοσπονδίας τους για δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφησης τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ, ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση μισθών, αναγνώριση εργατικού ατυχήματος και μονιμοποίηση συμβασιούχων, απομακρύνοντας έτσι τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία.

Η απόλυση των εργαζομένων  που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε συνθήκες εργασιακής εξάντλησης στην διάρκεια της πανδημίας είναι η επιβράβευσή τους από την κυβέρνηση. Θα χάσουν την δουλειά τους εργαζόμενοι όχι γιατί εκλείπουν οι ανάγκες –  οι φύλακες εκτός από την φύλαξη έχουν επιφορτιστεί και με την  τήρηση του πρωτοκόλλου εισόδου στα νοσοκομεία ασθενών και επισκεπτών – αλλά για να επιστρέψουν οι εργολάβοι. 

Συνυπεύθυνη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα που κρατούσε όλους αυτούς τους εργαζόμενους σε ομηρία μη δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα για την εξασφάλιση της εργασίας τους για να φτάσουμε στην σημερινή τραγική για τους εργαζόμενους κατάσταση. 

Απαιτούμε την επίλυση του προβλήματος διασφαλίζοντας την παραμονή των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Κωστάκης: Η ήρεμη Δύναμη! του Κώστα Μαράβα & σε αυτή την εκλογική Σύγκριση!

  «Προχωράμε μαζί & πάλι με πολιτικό ήθος & εντιμότητα», είναι το κεντρικό σύ…