fyteies-dasikwn-dentrwn

Το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης καλλιεργειών θα περάσει µέσα από τους συνεταιρισµούς και θα ισχύσει µόνο για τα µέλη τους, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ  κ. Χρήστος Γιαννακάκης, μιλώντας στις συναντήσεις σε Σκύδρα και Βέροια.

Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, που προβλέπονται για την Γεωργία στη χώρα μας, είναι 520 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά 185 εκατομμύρια θα διατεθούν για προγράμματα καινοτομίας και πράσινης μετάβασης στην επεξεργασία γεωργικών προϊόντων, 100 εκατομμύρια για εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, 170 εκατομμύρια για αναδιαρθρώσεις δενδρωδών καλλιεργειών, 50 εκατομμύρια για αγροτουρισμό και 15 εκατομμύρια για γενετικές βελτιώσεις ζώων.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών θα αφορά αμπέλια και όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες εκτός της ελιάς. Η επιδότηση θα αγγίζει το 80% της εκτιµώµενης δαπάνη και το 20% θα είναι ιδιοχρηματοδότηση από τον παραγωγό.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, «τα χρήματα είναι λίγα και τα στρέμματα πολλά σε όλη την χώρα. Ενίσχυση 3.000 ευρώ το στρέμμα φτάνει για περίπου 60.000 στρέμματα.

Πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν τις λεπτομέρειες του προγράμματος και συγκεκριμένα τι ενίσχυση θα καταβληθεί και σε πόσους δικαιούχους. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει κίνδυνος να έχουμε μια στρέβλωση στην αγορά και ενοικίαση αγροτικής γης.

Εμείς ζητάμε να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενεργοί συνεταιρισμοί και ενεργά μέλη, δηλαδή αγρότες που διακινούν όλη την παραγωγή τους μέσω των συνεταιρισμών».
Πηγή: agrotypos.gr (Παϊσιάδης Σταύρος)

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 21/10 εκ του Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης, τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγ. Κων/νου & Ελένης στις Λογγιές