2024-06-07 144426

Καθοριστική ήταν η  συμβολή της  Βουλευτή Π.Ε. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέως Προγράμματος Κατερίνας Παπακώστα, για την άμεση πληρωμή των εκκρεμοτήτων των δασώσεων για τα έτη 2022-2023.

Μετά από συνεχείς και  επίμονες  παρεμβάσεις της Βουλευτή Τρικάλων προς τα Υπουργεία  Περιβάλλοντος  και Ενέργειας , Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Πρόεδρο του  ΟΠΕΚΕΠΕ, τον  Γενικό  Γραμματέα Δασών  και  τον  Γενικό  Γραμματέα  Ενωσιακών  Πόρων και Υποδομών,  σήμερα σε προγραμματισμένη συνάντηση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκης, ανακοίνωσε στην Βουλευτή , πως επιλύθηκε το επιτακτικό ζήτημα, που είχε προκύψει και εμπόδιζε τη διευθέτηση και τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων στους δικαιούχους της δράσης «Δάσωση Γεωργικών Γαιών». 

Με την παρέμβαση και συμβολή της κας Παπακώστα, οι αγρότες αναμένεται να λάβουν τα ποσά των καθυστερούμενων πληρωμών των ετών 2022-2023 μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Το ζήτημα ξεκίνησε το 2022, όταν δυσλειτουργία στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εμπόδισε τις πληρωμές προς τους αγρότες, που συμμετείχαν στη δράση «Δάσωση Γεωργικών Γαιών». Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο είναι απαραίτητο για την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και δίνει έμφαση στην ενίσχυση της αντιδιαβρωτικής προστασίας, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την άμβλυνση των κλιματικών μεταβολών, άφησε πολλούς παραγωγούς χωρίς τη δικαιούμενη οικονομική στήριξη για πάνω από τρία χρόνια. 

«Μετά από στοχευμένες  και συντονισμένες προσπάθειες εξασφαλίσαμε επιτέλους τις πληρωμές , που οφείλονται στους παραγωγούς μας και τους δικαιούχους καλλιεργητές του μέτρου της δάσωσης των αγροτικών γαιών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής μας στη στήριξη της αγροτικής κοινότητας στη Θεσσαλία», δήλωσε η βουλευτής. 

«Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στους Γενικούς Γραμματείς για τη στενή συνεργασία  και στη διοίκηση του  ΟΠΕΚΕΠΕ για τη σύμπνοια και τη συνέργεια  τους στην επίλυση αυτού του κρίσιμου ζητήματος».

Η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος πληρωμών αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον αγροτικό τομέα και στο ν. Τρικάλων, διασφαλίζοντας ,ότι οι παραγωγοί λαμβάνουν την απαραίτητη οικονομική στήριξη για να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους και να συμβάλλουν στην οικονομική σταθερότητα της περιοχής.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πανηγύριζε και Γιόρτασε το Εκκλησάκι  της Αγίας Τριάδος Βαθυρρεύματος

  Ανήμερα της Γιορτής του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του…