fotiaa 4 (1)

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο (γύρω στη 1:30μμ) λίγο έξω από την Πύλη στον δρόμο προς τον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα στο σημείο «4», η οποία όμως κατεσβέσθη εν τη γενέσει της, χάρη στην άμεση αντίδραση & επέμβαση των ανδρών του ΠΚ Πύλης, που εκείνη την ώρα περιπολούσαν στην περιοχή, με συναδέλφους τους της ΕΜΑΚ Θεσ/κης, αποτρέποντας τα χειρότερα, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή, ακόμη και σήμερα, πνέουν δυνατοί νότιοι άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης, την εποπτεία του οποίου είχε αναλάβει ο προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης, ανθυποπυραγός κ. Δημ. Τσίρκας, πήραν μέρος 2 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα, με δύναμη 6 ανδρών.

Η ανάφλεξη της φωτιάς, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του Προϊσταμένου του ΠΚ Πύλης κ. Δημ. Τσίρκα, πρέπει να εκδηλώθηκε από γυαλιά σπασμένων μπουκαλιών, τα οποία ως γνωστόν, λειτουργούν ως συγκλίνοντες μεγεθυντικοί φακοί, οι οποίοι εστιάζουν και διαθλούν τις ακτίνες του ήλιου σε επιφάνειες με τεράστια δυναμική, προκαλώντας πυρκαγιά, όταν οι επιφάνειες αυτές είναι καλυμμένες με πάσης φύσεως εύφλεκτα υλικά, όπως είναι τα ξερόχορτα, οι πευκοβελόνες κ.ά.

Η φωτιά στη μικρή διάρκεια ζωής της, πρόλαβε να κατακάψει 200 με 300 τετραγωνικά ξερόχορτων και θάμνων, που καλύπτουν την περιοχή. Αν και η συγκεκριμένη πυρκαγιά, γρήγορα οριοθετήθηκε & βρίσκεται πλέον σε πλήρη έλεγχο, στο σημείο θα παραμείνουν οι δυνάμεις του ΠΚ Πύλης, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών & νοτίων ανέμων, που πνέουν στην περιοχή.

 

fotiaa 4 (2)

fotiaa 4 (3)

fotiaa 4 (4)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…