Eurokinissi

(Φωτο: Eurokinissi)

Αλλαγή σελίδας και πολιτικού κλίματος επιδιώκει η κυβέρνηση μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Με την παρουσία του και τα όσα είπε, το ζήτημα έκλεισε όσον αφορά τον πρωθυπουργό», σημείωναν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Πλέον, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει την προσοχή του στη ΔΕΘ και τα όσα θα εξαγγείλει εκεί ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να μεταφέρει την ατζέντα στην οικονομία και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεών της.

Τι λένε στη ΝΔ για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

Μετά την ολοκλήρωση μιας δύσκολης κοινοβουλευτικής διαδικασίας τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης εξέφραζαν ικανοποίηση για την εξέλιξή της, δεδομένων των συνθηκών. Μπορεί να είχαν απέναντί τους σύσσωμη την αντιπολίτευση και να δέχθηκαν σφυροκόπημα για μια υπόθεση που η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι έγιναν λάθος χειρισμοί, ωστόσο «τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα», όπως σημειώνουν κοινοβουλευτικές πηγές.

Το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν προσκόμισε τίποτα καινούργιο στον δημόσιο διάλογο για το θέμα και αναλώθηκε στην ίδια επιχειρηματολογία και τις αόριστες κατηγορίες, όπως δηλώνουν, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί περαιτέρω φθορά, όπως εκτιμούν στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε θεσμικά και έδωσε τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Θα συνεχιστούν, δηλαδή, όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που έχουν ανακοινωθεί -Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και εξεταστική επιτροπή- με τη διαμάχη να μεταφέρεται εντός των θεσμικών διαδικασιών που προβλέπονται. «Εκεί τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα συνδράμουν για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες στην λειτουργία της ΕΥΠ που έχουν επισημανθεί», όπως λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δουλειά της που είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας και εκεί θα κριθεί η πολιτική μάχη», συμπληρώνουν.

Το «καπέλωμα» του Ανδρουλάκη από τον Τσίπρα

Στα θετικά που προσμετρούν από τη χθεσινή διαδικασία είναι η συσπείρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, που απέδειξε ότι η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να δημιουργήσει ρήγμα έπεσε στο κενό. Επίσης, εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός ανέδειξε το «καπέλωμα» του κ. Ανδρουλάκη από τον κ. Τσίπρα που επιχειρεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος της Κεντροαριστεράς και να εκμεταλλευθεί την συγκυρία, εκμεταλλευόμενος την απουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αντιστρέψει προς όφελός του το κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνησή του για το θέμα των παρακολουθήσεων, ταυτίζοντας τα δύο κόμματα και επιχειρώντας να επανασυνδεθεί με κεντρώους ψηφοφόρους, προειδοποιώντας ότι «ψηφίζοντας Ανδρουλάκη θα προκύψει Τσίπρας».

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Βουλή για να συζητήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ η σύγκρουση θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και, μόλις συγκροτηθεί, στην εξεταστική επιτροπή, με τις συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται, όπως όλα δείχνουν, μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Πηγή: iefimerida.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το ΕΚΑΒ Πύλης, απέκτησε το δικό του σπίτι. Κ. Σκρέκας: Είμαστε κοντά στο πλευρό της Δ/σης & των εργαζομένων του ΚΥ Πύλης

Ύστερα από αίτημα του Δ/ντή του ΚΥ Πύλης κ. Ιωάννη Κουτσονάσιου, την σύμφωνη γνώμη της 5ης…