εικόνα_Viber_2024-02-11_15-29-40-104

Οι αγροτικές και οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας και του κόστους ζωής, οι θέσεις, οι προτάσεις και το κάλεσμα της Νέας Αριστεράς προς την κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της Έφης Αχτσιόγλου με πολίτες, σε ανοιχτή συνέλευση στην πόλη τον Τρικάλων το πρωί της Κυριακής.

Η βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτούν οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας επιβίωσης των αγροτών, οι οποίοι παλεύουν για να παραμείνουν στα χωράφια τους. Σημείωσε, παράλληλα, ότι οι κινητοποιήσεις αυτές εκφράζουν ένα συνολικότερο αίτημα για την αντιμετώπιση του κόστους ζωής και τη στήριξη των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων.

Ειδικότερα για την ακρίβεια τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τροφοδότησε την αισχροκέρδεια, την επιδότησε και την καλύπτει διαρκώς. Πρόκειται, επισήμανε, για μία τεράστια αναδιανομή πλούτου προς τα πάνω, τα νοικοκυριά υφίστανται οικονομική αφαίμαξη και τα ολιγοπώλια σωρεύουν υπερκέρδη.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, μέσω του ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, που δεν μειώθηκε, η λεηλασία των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων είναι διπλή, ενώ υψηλά εισοδήματα και επιχειρηματικά κέρδη έχουν φοροαπαλλαγές.

Η κ. Αχτσιόγλου εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της Νέας Αριστεράς στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στην υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη δημιουργία μίας αγοράς πτυχίων, καλώντας σε στήριξη των φοιτητικών κινητοποιήσεων για τη απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Ανέφερε, τέλος, ότι η Νέα Αριστερά έχει μία απολύτως αντιπαραθετική στρατηγική απέναντι στη ΝΔ και στις πολιτικές της Δεξιάς, καλεί τους πολίτες σε συμπόρευση και έχει ως πυξίδα της τις ανάγκες και τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Με σύμπνοια & σύγκλιση απόψεων στα βασικά θέματα, της ειδικής συνεδρίασης Λογοκρισίας της Δημοτικής Αρχής, Αντιπολίτευση & Συμπολίτευση

Με κύριο χαρακτηριστικό την σύμπνοια & σύγκλιση απόψεων πάνω στα βασικά θέματα, που ετ…