Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026
ΑρχικήΚόσμοςΡουμανία: Στους δρόμους ξανά δεκάδες χιλιάδες πολίτες -Ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης

Ρουμανία: Στους δρόμους ξανά δεκάδες χιλιάδες πολίτες -Ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

(Φωτογραφία: AP/ Vadim Ghirda)

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης.

Την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων είχαν ξεσπάσει άγριες συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 450 άνθρωποι.

Αίτημα των διοργανωτών της διαμαρτυρίας είναι η παραίτηση της κυβέρνησης, εξαιτίας πρόσφατης νομοθεσίας και μέτρων για τα οποία λένε πως είναι κομμένα και ραμμένα για την προώθηση των συμφερόντων διεφθαρμένων πολιτικών.

Αυτή τη φορά, οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές. Περίπου 25.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Βουκουρέστι, 10.000 στο Ιάσιο, περίπου 8.000 στην Τιμισοάρα και 5.000 στο Σιμπίου. Μικρότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις σ’ όλη τη χώρα.

iefimerida.gr από ΑΠΕ/ DPA

 

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα