Ktinotrofoi (1)

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 12/3 από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το δωρεάν “Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Υποστήριξης στον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας & Γαλακτομίας-Τυροκομίας”, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους νέους(έως 40 ετών) με επαγγελματική ή μη σχέση με το αντικείμενο της  Αιγοπροβατοτροφίας & Γαλακτομίας-Τυροκομίας του Ν. Τρικάλων.

Το εν λόγω σεμινάριο διεξάγεται στον χώρο του Δημαρχείου του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Γόμφων στην Λυγαριά & η διάρκειά του  είναι τέσσερις εβδομάδες(4 ώρες/ημέρα, πρωινές), όπου οι δύο πρώτες θα περιέχουν θεωρητική εκπαίδευση, ενώ οι δύο τελευταίες πρακτική άσκηση σε κτηνοτροφικές μονάδες & τυροκομεία της περιοχής.

Η εκπαίδευση θα αφορά στα αντικείμενα της Γενετικής Βελτίωσης, Εκτροφής, Αναπαραγωγής, Διατροφής, Γαλακτομίας-Τυροκομίας & Οικονομικής Διαχείρισης των κτηνοτροφικών μονάδων.

Το όλο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Νιάρχος», ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα, χρηματοδότησης ενός Business Plan, όπως για παράδειγμα για ένα τυροκομείο ή ενός μικρού εργαστηρίου γάλακτος, με τον αριθμό των επιλεγέντων να εξαρτάται ανάλογα με την περίπτωση & θα περιλαμβάνει καταρτιζόμενους που είτε διαθέτουν ήδη κάποια μονάδα & ενδιαφέρονται στην καθετοποιήσή της, είτε όχι.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & με το πέρας αυτού, θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ktinotrofoi (2)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…