Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026

Σεισμός 4,6 ρίχτερ στον Κορινθιακό – Αισθητός σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Ισχυρός σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ,σημειώθηκε στις 6 το πρωί της Κυριακής στο βόρειο κορινθιακό κόλπο.

Το επίκεντρό του ήταν στο θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κορίνθου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο χωρίς ωστόο ν αέχουν αναφερθεί ζημιές.

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ερωτηθείς για τον σεισμό.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό, έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε. Θέλω να πιστεύω -πρόσθεσε- ότι θα είναι ο κύριος Σεισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.

topontiki.gr

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα