Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2026
ΑρχικήΚοινωνικάΜια μαγική - ξεσηκωτική βραδιά στο Ροπωτό: Το κέφι «χτύπησε κόκκινο» στην...

Μια μαγική – ξεσηκωτική βραδιά στο Ροπωτό: Το κέφι «χτύπησε κόκκινο» στην Αγία Τριάδα (βίντεο/φωτό)

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Μια από τις πιο όμορφες και ζωντανές στιγμές του φετινού καλοκαιριού έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Ροπωτό. Η παραδοσιακή δημοτική βραδιά που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ροπωτού κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου, σε έναν χώρο που έμοιαζε πραγματικά εξωτικός: στο ειδυλλιακό και καταπράσινο περιβάλλον της Αγίας Τριάδας.

Η ανταπόκριση των συγχωριανών αλλά και των επισκεπτών από τις γύρω περιοχές ήταν συγκλονιστική, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δίψα του κόσμου για αντάμωμα, παράδοση και αληθινή διασκέδαση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους σύντομους χαιρετισμούς των επισήμων. Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου κ. Κώστας Βελώνης, ο οποίος καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για τη διαρκή στήριξή τους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βαθιά του λύπη για το γεγονός ότι φέτος, λόγω αστάθμητων παραγόντων, δεν κατέστη δυνατόν να εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και να παρουσιάσουν τους παραδοσιακούς τους χορούς — μια στιγμή που όλοι πάντα προσμένουν με ανυπομονησία. Ωστόσο, έδωσε την υπόσχεση πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διατήρηση των εθίμων του τόπου.

Στη συνέχεια, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας και ο πρόεδρος του χωριού κ. Πλιάτσικας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Σύλλογο για τη διοργάνωση, τονίζοντας τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων για την κραταίωση των δεσμών της τοπικής κοινωνίας και την αναζωογόνηση των χωριών μας.

Τον Δήμαρχο συνόδευε η σύζυγός κα Μαρία Μαράβα και στενοί του συνεργάτες.

Το γαστρονομικό κομμάτι της βραδιάς ήταν ακριβώς όπως άρμοζε σε ένα αυθεντικό ελληνικό πανηγύρι. Οι μυρωδιές από τα ζουμερά, καλοψημένα σουβλάκια και τα παραδοσιακά λουκάνικα πλημμύρισαν τον χώρο, ενώ οι παγωμένες μπύρες και το ντόπιο κρασί έρεαν άφθονα, δροσίζοντας τους καλεσμένους.

Το σύνθημα για την έναρξη του γλεντιού δόθηκε από την εκπληκτική ζωντανή ορχήστρα. Με έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακών δημοτικών σκοπών και αστείρευτης ενέργειας, οι μουσικοί κατάφεραν από τα πρώτα κιόλας λεπτά να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Η πίστα γέμισε αμέσως και το κέφι χτύπησε “κόκκινο”, με τον χορό και το τραγούδι να κρατούν αμείωτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα