Με μια λιτή γιορτή πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις 12:30, τα εγκαίνια του Τουριστικού Κέντρου Πληροφόρησης στην Πύλη, παρουσία του Δημάρχου κ. Κ. Μαράβα.
Η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ακολουθία, την οποία τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης π. Δημ. Κατσαρός, για να πάρουν θέση στο Βήμα, απευθύνοντας τους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, η Προϊσταμένη του του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κα Έφη Φωτάκη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Παιδείας κ. Κ. Πλαστήρας & ο π. Δημ. Κατσαρός.
Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε για τη νέα δομή, πως αυτή θα αποτελέσει την “Πύλη” προς τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα μοναδικά τοπία του Δ. Πύλης, και όντας έργο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή, ευελπιστεί να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, στηρίζοντας τους επαγγελματίες του τόπου.
Η κα Φωτάκη από την θέση της χαρακτήρισε τη νέα δομή, ως ένα ακόμη ισχυρό όπλο που θα ενσωματωθεί στη φαρέτρα που διαθέτει ο Δήμος, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την προβολή & την ενίσχυση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, έχοντας ως επιπλέον στόχο, όχι μόνο την ενημέρωση, αλλά και την ανάπτυξη σχέσεων ανάπτυξης και συνεργασίας, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και με τους υπόλοιπους φορείς, διατηρώντας την αυθεντική ταυτότητα του Δήμου μας.
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Πλαστήρας, ανέφερε ότι το Κέντρο Πληροφόρησης, αποτέλεσε ένα εγχείρημα το οποίο ζητούσε τη λύση του και τελικά επετεύχθη, με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και ταυτόχρονα τα πολλά και ασύγκριτα τουριστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή, που μπορούν να τονώσουν την τοπική οικονομία.
Με το πέρας τον χαιρετισμών, ακολούθησε η κοπή της κορδέλας, από τον Δήμαρχο, την κα Φωτάκη & τον κ. Πλαστήρα, οι οποίοι πατώντας με το “δεξί” στα γραφεία της νέας Δομής, υποδέχθηκαν τον κόσμο, δεχόμενοι τις ανάλογες ευχές.
Σε όλο τον κόσμο από τον Δ. Πύλης, παρετέθη μπουφές, με ελαφρύ γεύμα και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ακόμη ο Δ/ντης της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ κ. Βάιος Κουτής, ο συνεργάτης του κ. Στεφ. Τσιάκας Υπ/νος Παρακολούθησης & Διαχείρισης Έργων – Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας, ο κ. Σωτ. Σακκάς, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Γραμματέα της ΝΔ κ. Σκρέκας, ο Προϊστάμενος του ΠΚ Πύλης κ. Γεωρ. Καραχάλιος, καθώς και πολλά μέλη του ΔΣ Δήμου Πύλης.
Επιστολές απέστειλαν επίσης ο Υπ. κ. Δημ. Παπαστεργίου, οι βουλευτές της ΝΔ κα Κ. Παπακώστα, Θαν. Λιούτας, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μ. Κοντότόλη.































