4534534
Ήταν κάποτε μια χώρα με χαρούμενους ανθρώπους που δούλευαν όλη μέρα για να ικανοποιήσουν το βασιλιά τους. Όμως ο κόσμος προοδεύει και κάποιος τότε σκέφτηκε ότι βασιλιάδες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια και δε θα πρεπε να υπάρχει.
Αυτή  η ιδέα μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα και όλοι αποφάσισαν τότε ότι δεν θέλουν βασιλιά… Ότι δεν πιστεύουν σε τέτοιους θεσμούς και ότι θέλουν να κάνουν εκλογές και να επιλέξουν κάποιον που δε θα είναι σαν το βασιλιά αλλά δεν θα λέγεται βασιλιάς… Έτσι και έγινε! Και κάθε φορά γινόταν εκλογές και άλλαζε ή παρέμεινε ο ίδιος! Ξέχασα να σας πω ότι γύρω από το άτομο που ήταν ο επικεφαλής της διοίκησης της χώρας υπήρχαν και άλλοι 300 προνομιούχοι κάτι σαν τους αυλικούς του βασιλιά,  οι οποίοι βοηθούσαν τον επικεφαλή στη διοίκηση της  χώρας.
Μετά από πολλά χρόνια και γενιές όμως κάποιος σκέφτηκε τι ωραία που είναι τα παραμύθια! Η αλήθεια ήταν πλέον τρομακτική και πέρασε την ιδέα να ξαναγυρίσουν στην ιδέα του βασιλιά! Στόμα με στόμα διαδόθηκε και όλοι πίστεψαν στην ιδέα! Και ήρθε ο βασιλιάς! Και τώρα τι περιμένετε το τέλος αυτής της ιστορίας; Δεν τη γνωρίζω την αφήνω στη φαντασία σας! Ένα είναι σίγουρο η ιστορία κάνει κύκλους! Ξανά και ξανά! Όλα επαναλαμβάνονται και τα λάθη και τα σωστά!
Ο χρόνος μόνο δείχνει ποιά είναι αυτά. Όμως ο άνθρωπος από τη φύση του δεν είναι σταθερό ον θέλει να προχωρά μπροστά. Το μπροστά όμως πολλές φορές είναι το ίδιο με το παρελθόν!
Η ιστορία είναι φανταστική γράφει η συγγραφέας Ιωάννα Χαρμπέα
Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Ημερίδα ΕΣΕΕ – ΕΑΤ στη Θεσσαλονίκη: Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα 

Το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας και του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης προ…