34245234
Οι προτάσεις του νέου προέδρου για το υπουργείο Εργασίας, το CDC και την εθνική ασφάλεια.

Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ με τον νικητή των προεδρικών εκλογών να ανακοινώνει την πρότασή του για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ένα από τα πιο ισχυρά χαρτοφυλάκια στον κόσμο.

 Ο «εκλεκτός» του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου είναι ο Σκοτ Μπέσεντ, ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων Key Square Group και ένθερμος υποστηρικτής του πολιτικού ελέγχου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).

Ο Μπέσεντ έχει υποστηρίξει τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και την άρση ρυθμιστικών παρεμβάσεων, ιδίως για να τονωθούν περισσότερο ο τραπεζικός δανεισμός και η παραγωγή ενέργειας, όπως επισημαίνεται σε πρόσφατο άρθρο γνώμης που έγραψε στην εφημερίδα Wall Street Journal. Το ράλι στη Γουόλ Στριτ μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ανέφερε ο Μπέσεντ, καλλιέργησε στους επενδυτές «προσδοκίες για υψηλότερη ανάπτυξη, περιορισμό της αστάθειας και του πληθωρισμού, και μια αναζωογόνηση της οικονομίας για όλους τους Αμερικανούς».

Στο υπουργείο Εργασίας τοποθετείται η Λόρι Τσάβες Ντερίμερ, βουλευτή από το Όρεγκον, με τον Ντόναλντ Τραμπ να σημειώνει «ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί της για να δημιουργήσουμε τεράστιες ευκαιρίες για τους αμερικανούς εργαζόμενους, να διευρύνουμε την επαγγελματική κατάρτιση και τα προγράμματα μαθητείας, να αυξήσουμε τους μισθούς και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας, να επαναφέρουμε τις θέσεις εργασίας στον κλάδο της μεταποίησης».

Η πρόταση για την διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) το οποίο είχε… δεινοπαθήσει από τον Ντόναλντ Τραμπ την περίοδο της πανδημίας, είναι ο Ντέιβ Γουέλντον, γιατρός και πρώην βουλευτής.

 Ο 71χρονος από το 1995 έως το 2009 εκπροσωπούσε την 15η εκλογική περιφέρεια της Φλόριντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, επίσης, ότι επέλεξε τον Άλεξ Γουόνγκ, πρώην αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή συμβούλου εθνικής ασφαλείας.

Ο Γουόνγκ, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα κατά την πρώτη προεδρική θητεία του Τραμπ, «βοήθησε στις διαπραγματεύσεις για τη συνάντησή μου με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ανακοίνωσή του.

Ο Τραμπ επέλεξε επίσης τον Σεμπάστιαν Γκόρκα για να αναλάβει σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Η τελευταία από τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αφορά στο Γραφείο Διαχείρισης και  Προϋπολογισμού, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επιλέγει τον Ρας Βόουτ.

Πρόκειται για τον εμπνευστή του «Project 2025», του αμφιλεγόμενου συντηρητικού σχεδίου για την αναμόρφωση της κυβέρνησης. Έχοντας υπηρετήσει στην ίδια θέση κατά την πρώτη προεδρική θητεία του Τραμπ (2017-2021), αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του Τραμπ για την άρση ρυθμιστικών παρεμβάσεων.

«Θα αποκαταστήσουμε τη δημοσιονομική λογική στη χώρα μας και θα οδηγήσουμε τον αμερικανικό λαό σε νέα επίπεδα ευημερίας και επινοητικότητας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά μαζί σου, Ρας. Συγχαρητήρια. Μαζί, θα κάνουμε ξανά μεγάλη την Αμερική», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Πηγή:efsyn.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Έγγραφη απάντηση, ζητούν από Κουρέτα, Μιχαλάκης, Μπάρδας, Χατζηγάκη, για τα αντιπλημμυρικά στην Π.Ε. Τρικάλων

Ερώτηση Μιχαλάκη, Μπάρδα και Χατζηγάκη για τα αντιπλημμυρικά στην Π.Ε. Τρικάλων Έγγραφη απ…