Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΣε πτωτική πορεία η γρίπη στην Ελλάδα – Στους 76 οι νεκροί...

Σε πτωτική πορεία η γρίπη στην Ελλάδα – Στους 76 οι νεκροί από τον Οκτώβριο

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Πτωτική τάση παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, όπως και οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συνολικά μέχρι και 26 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 76 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη -από τον περασμένο Οκτώβριο που ξεκίνησε η επιτήρηση της νόσου- εκ των οποίων οι 62 αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 44 άνδρες και 32 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 98 έτη. Από το σύνολο των 76 που πέθαναν, μόνο το 21% ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 235 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 220 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Εξ αυτών εμβολιασμένα ήταν τα 52 (23,6%).

Η επιτήρηση της γρίπης θα ολοκληρωθεί μέσα Μαΐου.

altsantiri.gr

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kostakis-Zootrofes-280-X-135 Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα