Το Κέντρο Υγείας Πύλης επισκέφθηκε στο πλαίσιο προεκλογικής της εκστρατείας η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού, κα Νικολέτα Τζιωρτζιώτη, όπου είχε συνάντηση με τον Δ/ντή αυτού κ. Ιωάννη Κουτσονάσιο, από τον οποιο ενημερώθηκε διεξοδικά για θέματα που αφορούν το ΚΥ, σε θέματα λειτουργίας, προσφερόμενων Υπηρεσιών Υγείας, αλλά & ανάγκες που προκύπτουν, και χρήζουν αντιμετώπισης.
Από την πλευρά της η κα Τζιωρτζιώτη, εστίασε στη νόσο της κοιλιοκάκης, από την οποία είναι πάσχουσα και η ίδια. Πρόκειται για μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλείται από αντίδραση στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.
Η κα Τζιωρτζιώτη, μάλιστα τον περασμένο Μάιο διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Δράση για την κοιλιοκάκη», σχετική ενημερωτική εκδήλωση, ζητώντας απόν Δ/ντή κ. Κουτσονάσιο, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για περισσότερη ενημέρωση σε όλο τον κόσμο με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε ένα τόσο λεπτό ιατρικό ζήτημα, που τελευταία απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο, με την κα Τζιωρτζιώτη να τονίζει πως “η ελεύθερη ενημέρωση, μέσα σε μια εύθραυστη κοινωνία, αναδεικνύει τις ευαισθησίες και η σωστή ενημέρωση θεωρείται πολύτιμος λίθος για εμάς που πάσχουμε από κοιλιοκάκη.”










