Προσαυξάνεται στο διπλάσιο για το Δεκέμβριο η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ).
Συνεπώς οι δικαιούχοι του επιδόματος θα λάβουν διπλή δόση μέσα στο τελευταίο 15νθήμερο του έτους!
Η ρύθμιση αποσκοπεί στην περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, συνεκτιμώντας μεταξύ άλλων τον αυξημένο αντίκτυπο των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι δικαιούχοι του ΕΕΕ.
Δείτε σχετικά:
Όσον αφορά στο επίδομα παιδιού (Α21) και σε αυτό οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν κοντά σε ημερομηνίες. Συγκεκριμένα:
- Πέμπτη δόση: Στις 30 Νοεμβρίου του 2021. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
- Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά (31 Δεκεμβρίου). Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.
Γενικότερα, ο ΟΠΕΚΑ, λόγω εορτών, τον επόμενο μήνα ενδεχομένως να προγραμματίσει νωρίτερα την καταβολή των βασικών παροχών του, από την Παρασκευή 31/12 (τελευταία ημέρα του μήνα), που κανονικά καταβάλλονται.
Πηγή:aftodioikisi.gr