pialeia plateia

Ξεκίνησαν από χθες οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Πιαλείας, στον χώρο απέναντι από τον ΙΝ Αγ. Γεωργίου, με τίτλο έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τοπικής Κοινότητας Πιαλείας», με τον εργολάβο του έργου να έχει ήδη εγκατασταθεί.

Οι εργασίες που θα γίνουν είναι οι εκσκαφές τεχνικών, η κατασκευή τοιχείων με σκυρόδεμα η τσιμεντόστρωση της πλατείας και η πλακόστρωση  με πλάκες Άρτας και κυβόλιθων καθώς και ηλεκτροφωτισμός.

Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος (στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής), η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Αποτελεί έργo-δράση-παρέμβαση προς όφελος του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και στοχεύει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής (δράση περιβαλλοντικού ισοζυγίου), επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους.

Το έργο δίνει βαρύτητα στην απόδοση στον πολίτη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου (πλατείες) και θα καθίσταται ελκυστικό στο χρήστη και φιλικό στο περιβάλλον.

Στόχος επίσης είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας για τους Δημότες. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο – ευρύτερο έργο ανάπλασης της περιοχής για την Τ.Κ. Πιαλείας σε χώρους ελεύθερους από δόμηση, με κοινόχρηστο χαρακτήρα.

Αναμενόμενα Οφέλη / Ωφελούμενος Πληθυσμός

Κατά την κατασκευή του έργου δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Λόγω της φύσης του έργου, δεν παρατηρούνται θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στην ισότητα και μη διάκριση.

Βελτιώνεται η προσβασιμότητα από και προς τους κοινόχρηστους χώρους της Κοινότητας.

Στην Τ.Κ Πιαλείας η ανάγκη κατασκευής της πλατείας είναι πάρα πολύ σημαντική, λόγω της παντελούς έλλειψής της. Το προτεινόμενο έργο θα επιλύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα χώρου και επάρκειας που δημιουργεί η σημερινή
κατάσταση.

Τη μελέτη του έργου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης, η οποία θα διενήργησε & τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέψει και την κατασκευή του.

p 4

P 1

Plateia Pialeia

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κάρτα του Αγρότη: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις δημιουργούν ανησυχίες

– Η Κάρτα του Αγρότη ενώ αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία φέρνει μαζί της και σει…