Δροσερό και νόστιμο, το παγωτό φράουλα με σιρόπι φράουλας και πετιμέζι είναι ό,τι πρέπει γι’ αυτή την εποχή.
Υλικά:
- 1 κουτί φυτική σαντιγί
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 500 γρ. ώριμες φράουλες πολτοποιημένες στο μούλτι
Για το σιρόπι φράουλας με πετιμέζι:
- 400 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά καρέ
- 20 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 30 ml νερό
- 3-4 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 15 λεπτά τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το πετιμέζι ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νεράκι.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα να αφρατέψει πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά ενώ χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος για παγωτό και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού. Το βάζουμε στον καταψύκτη.
Κάθε 1- 1/2 ώρες το βγάζουμε από τον καταψύκτη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός. Αυτή η διαδικασία γίνεται 4-5 φορές για να γίνει αφράτο το παγωτό.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει.