Ένας Ινδός δήλωσε ότι πλήρωσε περίπου 3.500 ευρώ για μια χρυσή μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, η οποία φτιάχτηκε στα μέτρα του.
“Είναι μια λεπτή μάσκα και έχει μικροσκοπικούς πόρους που σου επιτρέπουν να αναπνέεις. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι αποτελεσματική για την προστασία από τον κορονοϊό, αλλά λαμβάνω και άλλα μέτρα”, είπε ο Σανκάρ.
Ο Κουράντε, η εταιρεία του οποίου κατασκευάζει βιομηχανικά υπόστεγα, είπε ότι η ιδέα για την χρυσή μάσκα τού ήρθε όταν είδε ένα ρεπορτάζ για κάποιον που φορούσε μάσκα από ασήμι.
Η Ινδία έχει επιβάλει την χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια να ελέγξει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, όπου έχουν καταγραφεί περίπου 650.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 18.600 θάνατοι.
Πηγή: newsit.gr από ΑΠΕ