Syllogos Ekpedeytikwn PE Trikalwn

46 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973.

46 χρόνια μετά, η μνήμη των ηρώων ζωντανή μας οδηγεί.

46 χρόνια μνήμης και εγρήγορσης.

Η αποκατάσταση της δημοκρατίας, αξίζει μια πολύ σημαντική θέση στην ατομική και συλλογική μας μνήμη, ανεξάρτητα απ’ το αν βιώσαμε ή δε βιώσαμε τα γεγονότα τη στιγμή που αυτά εκτυλίσσονταν.

Καθένας από μας κάνει τους στοχασμούς του, ερμηνεύει τα γεγονότα εκείνης της εποχής, επικαιροποιεί στα δεδομένα της σημερινής κοινωνίας και πορεύεται.

Και είναι η ίδια η καθημερινότητα που ορίζει και το βαθμό της δημοκρατίας που διέπει μια κοινωνία, από το οικογενειακό κοινωνικό κύτταρο ως το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

46 χρόνια έχουν περάσει απ’ την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η φοιτητική νεολαία με τον μαχητικό δυναμισμό της, τασσόμενη στην «προμετωπίδα» του αγώνα, ενάντια στην επταετή καταπίεση της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Η δράση του φοιτητικού κινήματος ήδη ένα χρόνο πριν, οδήγησε στην κορύφωση του αγώνα, κυρίως της νεολαίας, για καλύτερη παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία, αξίες πάντα διαχρονικές και επίκαιρες.

Οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, τους αγωνιζόμενους φοιτητές που πάλεψαν για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα.

Συνεχίζουμε με σκληρούς αγώνες, όπως και τότε, ενωμένοι, με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία μας και τα διδάγματα της μαχητικότητας και του ηρωισμού που έδειξε η νέα γενιά του 1973 στο Πολυτεχνείο, συνεχίζουμε δυναμικά να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους μας.

Όλοι μαζί βαδίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι νέοι του 1973 στο Πολυτεχνείο, στον δρόμο του αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία.

Ζήτω το Πολυτεχνείο, τιμή και δόξα στους αγωνιστές Νοεμβρίου του 1973

syl ekp

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα Ασθενείας – Χρήσιμες ερωτήσεις/απαντήσεις

Επίδομα ασθενείας δικαιούνται οι άμεσα ασφαλισμένοι που εργάζονται και οι οποίοι λόγω σωμα…