
Σπουδαία διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής κατέλαβε η κορυφαία ομάδα ρομποτικής των Τρικάλων, RobotExperts Academy, ανεβάζοντας την ελληνική σημαία στο βάθρο, γεμίζοντας υπερηφάνεια φίλους, γονείς και προπονητές.
Από τις 2 – 4 Μαΐου, 50 από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου συγκεντρώθηκαν σε έναν πανέμορφο χώρο στο Σοφικό Κορινθίας, διαγωνίστηκαν, γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν εμπειρίες και συνήθειες από τις χώρες τους.
Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα και παρουσιάζοντας το καινοτόμο project τους οι RobotExperts εντυπωσίασαν κριτές, συμμετέχοντες και επισκέπτες και κατέκτησαν την 3η θέση στην κατηγορία τους.
Το γεγονός ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι κορυφαίες ομάδες από παραδοσιακές υπερδυνάμεις στο χώρο της τεχνολογίας (όπως Η.Π.Α, Ιαπωνία, Κορέα, Γερμανία, Βραζιλία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία) καθιστά το επίτευγμα της ελληνικής ομάδας ιδιαίτερα τιμητικό.
Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη τεράστιες επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων (4η συνεχόμενη χρονιά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από Καλιφόρνια, Μαρόκο και Χιούστον) και είναι μια επιβράβευση της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται όλη τη χρονιά στο εργαστήριο Ρομποτικής των εκπαιδευτηρίων “ΑΘΗΝΑ” με μαθητές από όλα τα σχολεία του Νομού μας.
Αρωγός σε όλη την προσπάθεια των παιδιών υπήρξε καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς η ελληνική εταιρεία πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης Ubitech.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας Νίκο Γετερίδη, Ήρια Χαρτοπούλου, Κώστα Παπαστεργίου, Νίκο Παπαστεργίου, Χρήστο Στρατή, Χαρίσση Μαγειρία και Αλέξανδρο Καραθάνο, καθώς και στους προπονητές τους, Επαμεινώνδα Αγγέλη και Κωνσταντίνο Δημητρίου.