nyxterini OPOP (1)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ανάβαση στον Αη Λιά.

Μικροί και μεγάλοι, πιστοί στο ραντεβού μας, βρεθήκαμε στην πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο. Από κει ξεκινήσαμε την ανάβαση, ανάψαμε τους φακούς μας, και ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι, χρειαστήκαμε 35 λεπτά περίπου για να φτάσουμε στην κορυφή.

Η άφιξή μας εκεί, έγινε ταυτόχρονα σχεδόν με την ανατολή του φεγγαριού, δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή πινελιά στην όλη εξόρμηση. Ήταν η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού, το λεγόμενο και «Μπλέ Φεγγάρι». Η πανέμορφη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις,σε συνδυασμό με το φεγγάρι ήταν αρκετά για να μας κάνουν να μείνουμε στην κορυφή αρκετή ώρα.

Στην επιστροφή διαλέξαμε διαφορετική διαδρομή, περάσαμε από το Κακούρι και καταλήξαμε πάλι στον πλάτανο. Με αυτές τις εικόνες αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι, κι ετοιμαζόμαστε για έναν εξίσου γεμάτο χειμώνα.

Για τον ΟΠΟΠ

Νίκος Μερτσιώτης

nyxterini OPOP (2)

nyxterini OPOP (3)

nyxterini OPOP (4)

nyxterini OPOP (5)

nyxterini OPOP (6)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα στην πιο εμβληματική δικαστική μεταρρύθμιση που αναβαθμίζει και το Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας(βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη προς συζήτηση το εμβληματικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δ…