Ppapageorgiou Nikos

Του Νικολάου Ιωάννου Παπαγεωργίου

Πρόεδροι, Βασιλείς, Πρωθυπουργοί (ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός), αιρετοί, δοτοί ή όμαιμοι και Dr… Όλοι τους «τρανοὶ καὶ ἀπανώτεροι«. Τίτλος τραγουδιού του άμοιρου αλλά περήφανου λαού του Πόντου, σε στίχο του οποίου αναφέρεται πως “εὐκαίρωσαν (άδειασαν) τ’ ἀμπάρια τῆς ζωῆς”.

Η ζωή το έφερε έτσι που γνώρισα πολλούς απ’ αυτούς, έλληνες και ξένους, είτε δια ζώσης, είτε παρακολουθώντας την ειδησεογραφία.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Πολυπράγμον ον (ο άνθρωπος), μελετά “τὴν τάξιν τοῦ σύμπαντος” ενώ δεν φροντίζει να βάλλει τάξη στην κοινωνία του.

Ομολογώ και επικροτώ εκείνο που λέει πως ένας άνθρωπος στην ουσία είναι τρεις (άνθρωποι).

  • Αυτός που νομίζει ο ίδιος ότι είναι.
  • Εκείνος που βλέπουν οι άλλοι ότι είναι.
  • Αυτός που πραγματικά είναι.

Συνοπτικά θα αναφερθώ σε μερικούς οι οποίοι, θέλω να πιστεύω πως μαζί με μένα, εντυπωσίασαν και αρκετούς άλλους!!!!

Πρώτος και καλύτερος εκείνο “το χοιρινό ρολό”, ο Πατερούλης με τις πενταπλές πατούσες, ο οποίος έτσι και δεν γελούσες, δεν χειροκροτούσες, δεν έκλαιγες με τέμπο και έκανες το λάθος να λοξοκοιτάξεις, ας ήσουν αλλήθωρος, κανείς δεν θα έψαχνε να βρει το κεφάλι σου.

Ο παρ’ ολίγον ποδοσφαιριστής, ο πλουτοκράτης με τα ανάκτορα σε ξηρά και θάλασσα και το πολύ χρυσάφι, που ενώ ο λαός του λιμοκτονεί, το παίζει Αττίλας, κινούμενος μεταξύ σφύρας και άκμονος. Ως πότε άραγε;

Ο, σύμφωνα με την προφορά του αξιοτίμου Ελληνοαμερικανού Δημοκρατικού Γερουσιαστή κ. Ραπτάκη, Τρομπ …… Ο άριστος  πορτοκαλοκέφαλος οικονομολόγος που ευτυχώς δεν τα κατάφερε στο τελευταίο του απονενοημένο διάβημα.

Οι πωλητές της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον κοντό, που ενώ θα έπρεπε να μαζεύει ελιές στο κτήμα του στους Αγίους Θεοδώρους, αυτός ευχαριστούσε παντοδύναμους γιατί τον βοήθησαν να απεμπολήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα σε τμήμα της Πατρίδας μας. (Είναι επίκαιρο). Ντροπή!!!! Αίσχος!!!!

Το παχύδερμο, το κήτος, που μας είπε πως την Σημαία μας, την πήρε ο αέρας!!!

Ο λεφτά υπάρχουν, ο ποδηλάτης του Καστελορίζου, ο εφευρέτης νέων μεθόδων δεντροφύτευσης (φυτεύει δέντρα μαζί με την γλάστρα), ο ηγέτης ενός διεφθαρμένου, κατὰ δήλωσίν του, λαού.

Η καλλικέλαδος κυρία Lady Gaga που, ἄκουσον – ἄκουσον, τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο της χώρας της στην ορκωμοσία του νέου προέδρου, φορώντας δίχρωμο φόρεμα που παρέπεμπε στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας, ενώ εμείς βγάζουμε σπυριά όταν ακούμε τον δικό μας Εθνικό Ύμνο ή αναφερόμαστε στο “πανί”, όπως αποκάλεσε την Σημαία μας και κάποιος άλλος ἐν ἐνεργείᾳ υπουργός.

Ορισμένοι καθηγητές και κατέχοντες θέσεις κλειδιά, που δεν προτάσσουν τη μαγκιά ή την ομορφιά τους για την αλίευση αδύναμων νεανίδων, αλλά την εξουσία που ανεξέλεγκτα τους παρέχει η δοτή θέση που κατέχουν!!!

Φίλοι κ.κ. Σπαλιάρα και Λε-Πα μείνατε πίσω.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι επιτυχίας, πέραν αυτών των κοιλιακών μυών και της πολύ ωραίας φωνής: του θράσους, του αίσχους και της ντροπής.

Κύριοι επίορκοι, παρήλθε ο καιρός για ‘σας της μάσας και της χάψας, καθώς και του μπες-γδύσου-ξάπλωσε-σήκω-ντύσου και… δρόμο. Όπως στρώσατε έτσι θα πλαγιάζετε.

Και κάτι ακόμα:H αυθάδεια είναι συγκάτοικος της απομόνωσης” όχι τίποτα άλλο, γιατί εκεί σας αρμόζει να είστε.

Μπράβο σ’ αυτούς τους επίορκους…. τρανοὺς καὶ ἀπανώτερους”.

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός: Πάμε μαζί να κάνουμε την Θεσσαλία τον τόπο που θέλουμε. Έχω καταλάβει τι πρέπει να αλλάξω(βίντεο)

Με μήνυμα προς όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ε…