xarti-copy

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων του Δήμου Τυρνάβου θα συλλέγουν το καθαρό και έντυπο χαρτί, ξεχωριστά από τα άλλα απορρίμματα και θα το τοποθετούν σε ειδικούς κάδους.

Για το σκοπό αυτό η υπηρεσία καθαριότητας διαθέτει δύο χάρτινους κάδους, χορηγία της Χαρτοβιομηχανίας Φθιώτιδας, σε όλα τα σχολεία του Δήμου και αναλαμβάνει να πραγματοποιεί την συλλογή του χαρτιού.

Δημιουργείται έτσι ένα μικρό χωριστό ρεύμα συλλογής απορριμμάτων κάτι που, αποτελεί ένα βήμα στη προσπάθεια εισαγωγής στην καθημερινότητα των πολιτών, της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μια διαχείριση που απαιτεί χωριστά ρεύματα συλλογής και τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή (Διαλογή στη Πηγή). Στόχος της υπηρεσίας καθαριότητας είναι να μυηθούν οι μαθητές στη διαλογή των απορριμμάτων και να ‘’μεταφέρουν’’ αυτή τη συμπεριφορά στη καθημερινότητά τους.

Ο Δήμος Τυρνάβου ενημερώνει πως όταν τελειώσει η διανομή των κάδων στα σχολεία θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση που θα καλύψει χώρους που στεγάζονται δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Συμφωνία στο ΕΛΚ για μια ισχυρή ΚΑΠ μετά το 2027 – Κοινή στρατηγική για περισσότερη ευελιξία στη χρησιμοποίηση των πόρων και απλούστευση των διαδικασιών

Στη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη νέα Κοιν…