sxoleio-5

Η προσέλευση των μαθητών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να γίνεται κλιμακωτά, προκειμένου να αποφεύγεται η μαζική προσέλευση γονιών και μαθητών

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, την εβδομάδα που έρχεται, θα κρίνει και τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας των Δημοτικών , Νηπιαγωγείων , Γυμνασίων και Λυκείων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, σχεδιάζεται:

Α. Η επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών στις 7 Δεκεμβρίου (σ.σ.  Πιθανό ενδεχόμενο όχι σε όλες τις περιοχές)

Β. Η επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων στις 14 Δεκεμβρίου

Τα “σενάρια”

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σκέψεις υπάρχουν τα εξής “σενάρια”:

Πρώτον τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου, με το πιθανό μέτρο όχι στις    επιβαρυμένες   περιοχές με Κορωνιό. Με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών: Η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

Δεύτερον η προσέλευση των μαθητών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να γίνεται κλιμακωτά, προκειμένου να αποφεύγεται η μαζική προσέλευση γονιών και μαθητών.

Για παράδειγμα η προσέλευση των μαθητών  να ξεκινά στις 8 το πρωί , κλιμακωτά η κάθε τάξη ανά 10-15 λεπτά. Η αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

 Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά σχολεία με μικρό αριθμό μαθητών.

Για τα Γυμνάσια και Λύκεια το “σενάριο” της εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων έχει αποκλειστεί, διότι θεωρείται δεν αποτελεί “λύση”  και μόνο προβλήματα  θα προκαλέσει στην μαθησιακή διαδικασία.

Ετσι θεωρείται βέβαιο ότι επιδημιολογικό  φορτίο είναι αυτό που θα κρίνει την επαναλειτουργία  των σχολείων  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναστολή λειτουργία

Το μέτρο της αναστολής λειτουργίας τάξεων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων , όταν εκδηλώνονται κρούσματα θα εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Ο ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ στις επικαιροποιημένες οδηγίες που έστειλε στα Δημοτικά Σχολεία μία ημέρα πριν κλείσουν, επισημαίνει τα εξής:

Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας –που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες– είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία. Η παρουσία στο σχολείο είναι σημαντική για την εκπαιδευτική διαδικασία, την απόκτηση νέων γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Επιπλέον, οι δημιουργικές σχέσεις με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες, η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών και των εφήβων, τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…