
Τον ετήσιο χορό του διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης», Κυριακή 29 Μαϊου στο «Memories Hall» στην Αγ. Κυριακή.
Σε μια όμορφη εκδήλωση, όπου συμμετείχαν τα χορευτικά του Συλλόγου, παιδικό & ενηλίκων, αλλά & αρκετός κόσμος, οι Κρητικοί των Τρικάλων το «Έδωσαν & κατάλαβε», αποδεικνύοντας με τον μοναδικό τους τρόπο, την κρητική ψυχή & λεβεντιά. Μπορεί να είναι μακριά από τη «μάνα» γη, ποτέ όμως δεν ξεχνούν τις καταβολές τους, αλλά & τις παραδόσεις τους.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιουλία Σταγάκη, στη σύντομη ομιλία της, αφού καλωσόρισε & ευχαρίστησε για την παρουσία τους, όλους τους παραβρισκόμενους, τόνισε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις σκοπό έχουν να διατηρήσουν την παράδοση, τα ήθη & τα έθιμα του τόπου τους. Χαρακτηριστικά είπε: «Θέλουμε να μπορούμε να αντικρίσουμε το «αύριο», με αισιοδοξία, έχοντας τις αξίες μας, που κουβαλάμε εδώ & αιώνες από τα σπίτια μας. Θέλω να ξέρετε ότι όλοι μας δουλέψαμε με μεράκι , αλληλοσεβασμό & συνέπεια. Κι έτσι θα συνεχίσουμε την πορεία μας, ζητώντας από εσάς τη βοήθειά σας & τη στήριξή σας, με το να παραβρίσκεστε στις εκδηλώσεις μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δκτης της ΣΜΥ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Λιάκος , εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Γεώργιος Τσίγκας Περιφερειακός Σύμβουλος, εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων η κα Ντίνα Δήμα, εκ μέρους της Ι. Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών ο αιδεσιμότατος πατήρ κ. Κων/νος Τσιακμάκης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης & μέλη των αντίστοιχων Συλλόγων Κρητών, Λάρισας & Καρδίτσας.
Στη συνέχεια & υπό τους μοναδικούς ήχους του συγκροτήματος του Γιώργου Σφακιανάκη, το λόγο είχαν τα χορευτικά, ενώ στη συνέχεια την «σκυτάλη» πήραν οι θαμώνες, ανεβάζοντας το κέφι κατακόρυφα, περνώντας ένα αξέχαστο κυριακάτικο κρητικό γλέντι.