digalakhs_kerameos_0

Χρηματοδότηση των ΑΕΙ με πάνω από 1 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης Υπερδιπλασιάζονται οι Φοιτητικές Εστίες με επένδυση 325 εκ.ευρώ

Την παράταση του χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές   που έχουν εκκρεμείς κλινικές ασκήσεις και εργαστήρια, ανακοίνωσαν στη σημερινή διαδικτυακή Σύνοδο Πρυτάνεων η υπουργός Ν. Κεραμέως και ο υφυπουργός Β. Διγαλάκης .

Ειδικότερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει   υπουργική απόφαση, με την οποία θα παραταθεί   το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο  για την  υλοποίηση των εργαστηριακών και των κλινικών ασκήσεων.

Αυτό θα γίνει  με ευέλικτο τρόπο:

  •  είτε με μείωση των εβδομάδων διδασκαλίας
  • είτε με συνέχισή τους και στο εαρινό εξάμηνο.

Επίσης  η Ν. Κεραμέως  και ο Β. Διγαλάκης ανακοίνωσαν  ότι θα υπάρξει ανάλογη πρόνοια με το περσινό εαρινό εξάμηνο τόσο για την πρακτική άσκηση όσο και την πραγματοποίηση της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου.

Πάνω από 1 δις ευρώ για τα Πανεπιστήμια από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στους Πρυτάνεις ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τα Πανεπιστήμια.

 Από το ποσό αυτό τα 325 εκατομμύρια ευρώ, είπε ο κ. Διγαλάκης θα διατεθούν για την ανέγερση Φοιτητικών Εστιών, πάνω από 8.000 δωμάτια.

Με την επένδυση αυτή τα δωμάτια των φοιτητικών εστιών  θα υπερδιπλασιαστούν .

Η πρόβλεψη για ανέγερση φοιτητικών εστιών, σημείωσε ο υφ. Παιδείας, έχει ιδιαίτερη    σημασία  για τους φοιτητές και τα περιφερειακά Πανεπιστήμια αλλά και για την προσέλκυση ξένων φοιτητών στη χώρα μας και συνολικά για τη διεθνοποίηση των ιδρυμάτων μας.

Ο κ. Διγαλάκης έκανε ειδική μνεία στα θέματα του 7% από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα μέλη ΔΕΠ και την τακτοποίηση των ποσών που είχαν χορηγηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ, θέματα τα οποία όπως είπε απασχολούσαν τα Πανεπιστήμια εδώ και σχεδόν 20 χρόνια και τώρα επιλύονται.

Επίσης ενημέρωσε τους Πρυτάνεις για το πρόγραμμα Hellenic Universities II μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πόσο σημαντικό εργαλείο είναι για την ανάπτυξη των υποδομών στα ΑΕΙ.

Πηγή:esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…