sxoleia-mathites-foto-memaska
Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 16 Μαρτίου, τάχθηκε για ακόμη μία φορά η Ματίνα Παγώνη – «Τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα»

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 16 Μαρτίου, τάχθηκε για ακόμη μία φορά η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα.

«Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο» δήλωσε η κ. Παγώνη και συνέχισε:

«Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα».

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, έκανε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει στο peak στα μέσα της εβδομάδας και μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκλιμάκωση.

«Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα, γιατί τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600,  και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, παρά την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν ενωθεί κλινικές κι έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια ασθενών για COVID.

Τέλος, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξέφρασε την εκτίμηση  ότι όποια δραστηριότητα ανοίξει, δε θα ξανακλείσει σημειώνοντας  ότι «ελπίζω ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο lockdown» και συμπληρώνοντας ότι από Σεπτέμβριο «θα πετάξουμε και τις μάσκες».
Πηγή:alfavita.gr
Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…