55b7a72ab2b13ebd155412a2cb343942_XL

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε φορητός ασύρματος, συντονισμένος παράνομα στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο είχε αφαιρέσει από κτίριο του Ο.Σ.Ε. Λάρισας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -5- περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και συγκεκριμένα -4- περιπτώσεις από σχολικά συγκροτήματα, -1- τετελεσμένη και -3- απόπειρες, καθώς και περίπτωση κλοπής ασυρμάτων από κτίριο του Ο.Σ.Ε. και συνελήφθη, προχθές (18-02-2021) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης διέπραξε, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις εξής αξιόποινες πράξεις:

  •  από 12 έως 15-02-2021, διέρρηξε βρεφονηπιακό σταθμό και αφαίρεσε από το εσωτερικό έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ( laptop ), τον οποίο ακολούθως παρέδωσε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, προκειμένου να τον ξεκλειδώσει και να καταστεί χρηστικός και ο οποίος κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο,
  •  το απόγευμα της 15-02-2021, διέρρηξε είσοδο συστεγαζόμενων δημοτικών σχολείων και αποπειράθηκε να παραβιάσει τις πόρτες που οδηγούν στα γραφεία, προκαλώντας φθορές στις καλωδιώσεις του συστήματος πυρασφάλειας του κτιρίου και
  • · το απόγευμα της 16-02-2021 και προχθές (17-02-2021), μετέβη δύο φορές στον διο παιδικό σταθμό, διαρρηγνύοντάς τον, χωρίς να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό, προξενώντας μικρής έκτασης φθορές.

Κατά τη σύλληψή του, ο δράστης κατελήφθη να χρησιμοποιεί παράνομα φορητό ασύρματο, συντονισμένο στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο, όπως εξακριβώθηκε, είχε αφαιρέσει από κτίριο του Ο.Σ.Ε. της πόλης, το απόγευμα της 07-02-2021 και ο οποίος κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και δεύτερος φορητός ασύρματος που είχε αφαιρέσει ο δράστης και απέκρυπτε σε παροπλισμένο βαγόνι. Οι αφαιρεθέντες ασύρματοι αποδόθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Load More Related Articles
Load More In Αστυνομικό Δελτίο
Comments are closed.

Check Also

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, στην Κροατία με πρόγραμμα Erasmus+

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “Growing Young ECOlogists with STEM”, με κ…