dimitrakaina (1)

Κλιμάκιο του Δήμου Πύλης αποτελούμενο από τον παρά τω Δημάρχω Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Πολ. Προστασίας  κ. Άρη Τζάνη, καθώς  & τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Σωτήριο Χατζή, μετέβη στην περιοχή «ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΙΝΑ» Ροπωτού, όπου προέβη σε επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να εκτιμήσει εκ του σύνεγγυς το κατολισθητικό φαινόμενο, που συνέβη στην εν λόγω περιοχή πριν λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο χαλικόδρομος, μέσω του οποίου επικοινωνούν τέσσερις κατοικίες (εκ των οποίων μία μόνο κατοικήσιμη), δημιουργώντας μέγιστο πρόβλημα στον ηλικιωμένο κάτοικό της, του οποίου η μετακίνηση πλέον γίνεται μόνο πεζή.

Σαν άμεση λύση, όσον αφορά την πρόσβαση της οικίας & οδικώς, προκρίθηκε η παράκαμψη του συγκεκριμένου σημείου, μέσου άλλου οικοπέδου, του οποίου ο κάτοχος έδωσε αυτοβούλως την συγκατάθεσή του, έως ότου αποκατασταθεί & πάλι πλήρως η ζημιά που προκλήθηκε από την κατολίσθηση.

Κατά την εκεί επίσκεψή τους τα στελέχη του Δήμου Πύλης,  είχαν συνάντηση & με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Ιωάννη Λαμπρογιώργο, ο οποίος τους ενημέρωσε για την γενικότερη  κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα, πως με την δική τους κοινή συνέργεια & την στενή τους συνεργασία με τις τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, το όλο ζήτημα θα οδεύσει προς διευθέτηση, όσον το δυνατόν συντομότερα.

Η περιοδεία των δυο Αντιδημάρχων συνεχίστηκε και στην Τοπική Κοινότητα Πύλης (Πρωτεύουσα του Καλλικρατικού δήμου), όπου και εκεί εντόπισαν κάποια ζητήματα που απαιτούν αντιπλημμυρική θωράκιση, για την προστασία κατοικιών και επιχειρήσεων.

dimitrakaina (2)

dum ropo (2)

dum ropo (3)

dum ropo (1)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας: Είμαι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη δίνοντας λύσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας πολτικός, μιλάω με πράξεις

Αεικίνητος, πιστός, και ευσυνείδητος στον ρόλο του & τελικά αποτελεσματικός, αποδείχθη…